Esports 10/01/2011

El Rivas guanya la Copa de la Reina de bàsquet

àlex Gozalbo
1 min
Anna Cruz, decisiva en la jugada final, talla la xarxa.

VALÈNCIAL'esport està ple d'històries increïbles que es repeteixen cíclicament, i moltes es van veure representades aquest cap de setmana a la Copa de la Reina de València, amb què el Rivas Ecópolis va estrenar el seu palmarès.

Anna Cruz, una jove escorta catalana de 24 anys, va encarnar el paper de David i una cistella seva va donar la victòria al conjunt madrileny, que va ser capaç de tombar Goliat. Ho va fer a la semifinal, quan va superar el Perfumerías Avenida després d'una pròrroga (76-81), i a la final, quan va vèncer el Ciudad Ros Casares (59-63), tot i la pressió de prop de 6.000 espectadors.

Si el guanyador hagués estat l'equip amfitrió, avui tothom parlaria de la seva èpica remuntada de dissabte contra el Mann Filter de Saragossa (68-66), quan va ser capaç de recuperar 20 punts en tan sols deu minuts i mig. "No subestimis mai el cor d'un equip campió", va dir Carme Lluveras, tot recordant les paraules de l'exentrenador del Rockets Rudy Tomjanovich. Però no, l'equip valencià va patir la maledicció de l'equip amfitrió i es va quedar sense sumar la seva cinquena Copa de la Reina consecutiva.

Aquesta edició del campionat també deixa per al record l'actuació de Dewanna Bonner, designada millor jugadora (MVP) d'un torneig que, en paraules de José Luis Sáez, president de la Federació Espanyola, "ha estat el millor dels últims anys". L'alera pivot va arribar als 21 punts i 10 rebots a la final.

stats