BÀSQUET: NBA
Esports 03/06/2011

Ricky accepta el repte dels Wolves

àlex Gozalbo
2 min
Ricky accepta el repte dels Wolves

Empès pels Minnesota Timberwolves, que havien viatjat a Madrid i Barcelona aprofitant la Copa del Rei i la final four de l'Eurolliga, i pel seu representant nord-americà, Dan Fegan, Ricky Rubio feia setmanes que havia pres la decisió de jugar la propera temporada a la NBA. Els arguments que van portar el base a decidir-se són dos: l'estancament esportiu que ha viscut aquest any i l'empitjorament de les condicions salarials que hi haurà amb el nou conveni laboral.

Tant el jugador com el Regal Barça, que dijous comença la final de l'ACB, volien mantenir en secret la seva decisió, que es va saber ahir. La data límit perquè Ricky Rubio pogués signar un contracte amb el marc salarial de l'actual conveni laboral finalitzava dimarts i això va obligar el base a tancar l'acord abans. El secret no es va allargar gaires hores.

Quan finalitzi la final de l'ACB, Ricky Rubio viatjarà a Minneapolis, on els Minnesota Timberwolves pretenen realitzar una roda de premsa al Target Center. La franquícia ha posat a la venda les entrades per a la temporada 2011-12 i sap que el català pot ajudar a pujar les vendes, ja que, tot i que el seu rendiment al Regal Barça no ha estat el que s'esperava, l'expectació que genera encara és màxima. De fet, quan el periodista Dan Barreiro (KFAN Sports) va anunciar l'acord a Twitter, Ricky Rubio es va convertir en trending topic als Estats Units.

Gasol beneeix la decisió

Pau Gasol, que ahir va anunciar que jugarà l'Eurobàsquet de Lituània, ho té clar: "La seva il·lusió és fer el salt i poder triomfar a la NBA. És normal que ell no vulgui parlar del tema fins que no acabi la temporada, però, si pren aquesta decisió, començarà una nova aventura. Espero que li vagi molt bé, perquè no és una aventura fàcil".

L'aler pivot dels Los Angeles Lakers, que encara recorda l'experiència de Joan Carles Navarro, sap que el talent no ho és tot per fer-se un lloc en la millor lliga del món. Jonathan Givony, president de Draft Express i col·laborador de The New York Times , assegura a l'ARA: "És evident que Ricky Rubio no ha millorat en els últims dos anys com la gent s'esperava. Aquesta temporada ha fet un pas enrere, però això no significa que no pugui fer-ho bé a la NBA".

Tot i l'enrenou que s'ha generat als Estats Units, Ricky segueix amb el seu silenci. "Ara no hi ha res per dir. Parlar ara de coses que no siguin la final ACB seria faltar al respecte al club, als meus companys i a mi mateix. Només he d'estar centrat en l'ACB. Quan acabi la Lliga ja comunicaré la decisió, si és que sí o és que no", diu el base, que en els últims partits ha vist com Víctor Sada li arrabassava la titularitat. El Regal Barça jugarà a partir de la propera setmana la final de la Lliga ACB.

Els Wolves, per la seva banda, tampoc no parlen. "De moment, no tenim res a dir", assegura Mike Cristaldi, director de relacions públiques de la franquícia. Tampoc ho fa el club blaugrana, que ja pensa com invertirà la fitxa que el base tenia pactada per a la propera temporada (1,6 milions d'euros) i que ara s'estalviarà.

stats