NBA
Esports 06/01/2012

Ricky Rubio ja és el setè millor jugador en percentatge de triples

à.g.
1 min
Ricky Rubio en acció davant  dels Memphis Grizzlies de Marc Gasol.

BARCELONARicky Rubio, base dels Minnesota Timberwolves, ja és el setè millor jugador en percentatge de triples de la NBA. El català té un encert del 60% i tan sols és superat per especialistes com Ronnie Brewer, Chris Duhon, Mario Chalmers, DeMar DeRozan, Paul George i Ray Allen.

Després de tenir problemes amb el seu tir exterior, Ricky Rubio va aprofitar l'estiu per entrenar el llançament de tres punts. Un dels tècnics amb què va treballar, Miquel Nolis, explica a l'ARA en què van consistir les sessions: "Li vaig proposar fraccionar l'acció de tir en petites parts per corregir la seva mecànica i augmentar la velocitat. Tirant en estàtic no tenia problemes, però els seus percentatges es feien més irregulars quan necessitava fer-ho ràpid i per això vam treballar l'acció en situacions d'estrès físic i mental".

"Hi havia situacions en què Ricky no generava perill, com per exemple després d'un bloqueig directe", analitza Nolis, que va treballar amb Ricky Rubio a Alella.

Ricky Rubio ocupa, a més, la dotzena posició en la classificació d'assistències amb una mitjana de 7,0 per partit. Cap altre jugador debutant reparteix tantes passades decisives.

stats