BÀSQUET - NBA
Esports 17/02/2013

Ricky Rubio, un geni altruista

El base reparteix 10 assistències al partit per als jugadors joves de l'All-Star

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio,  un geni altruista

BarcelonaLa temporada no està sent fàcil per a Ricky Rubio, que es va perdre els 20 primers partits dels Minnesota Timberwolves i que s'ha passat més temps fent recuperació als gimnasos que jugant a bàsquet a les pistes. "La càrrega de treball era molt gran i no sempre veia els resultats, però al final l'amor al bàsquet sempre acaba guanyant", va dir a l'ARA el base, que divendres a la matinada es va convertir en un dels protagonistes del Rising Stars Challenge (163-135), el partit que va reunir els millors jugadors joves de la NBA a l'All-Star de Houston.

El base català, que va ser titular, va sumar 5 punts i 10 assistències en 15:36 minuts, va accentuar la imatge de geni altruista que els aficionats tenen d'ell. Envoltat de jugadors que tan sols volien acumular punts per optar al títol de MVP, Ricky Rubio no va passar desapercebut. El seu equip, a més a més, va aconseguir la victòria en un simulacre de partit en què cap dels dos conjunts es va interessar per la defensa.

Algunes de les jugades més espectaculars van tenir com a protagonista el geni del Masnou, que va arriscar amb alguna passada per sota de les cames o buscant el taulell com a improvisat aliat. Ningú imagina el bàsquet com ell.

"Vaig gaudir molt perquè es tractava d'això, de passar-ho bé, i ho vaig aconseguir. A més, em vaig sentir més còmode i només penso en el futur, ja que tot va bé en relació amb la meva lesió", assegura Ricky Rubio, que es va fer un fart de fer assistències a Kenneth Faried. "És un exemple per a la resta i qualsevol jugador jove hauria de sortir a la pista amb la seva intensitat", explica el base, que no va disputar uns últims minuts farcits de falta de respecte cap als espectadors en què els jugadors van improvisar un concurs d'esmaixades.

L'hora de LeBron James

Aquesta nit (2.30 hores, Cuatro i Canal+ Deportes) arriba el plat fort de l'All-Star, el partit entre els millors jugadors de les dues conferències. LeBron James, que ha superat els 30 punts en els últims set compromisos amb els Miami Heat, passa pel seu millor moment de forma i buscarà aconseguir la distinció de MVP per tercera vegada a la seva història.

stats