BÀSQUET: NBA
Esports 18/06/2011

Ricky Rubio debutarà a la NBA amb tan sols 20 anys

àlex Gozalbo
3 min
El base Ricky Rubio durant la roda de premsa de comiat que va oferir ahir al migdia al Camp Nou.

ARicky Rubio no li faltarà res a Minneapolis, on els Minnesota Timberwolves han posat en marxa tota la maquinària de màrqueting per vendre la seva arribada com la d'una gran estrella mundial. La franquícia, que vol presentar el jugador la setmana que ve, treballa per tenir les samarretes amb el seu nom preparades per a aquest dijous, quan se celebra el draft de la NBA.

David Kahn, president dels Wolves, no amaga la seva satisfacció: "Estem encantats amb l'arribada de Ricky. És un jugador que surt de la mitjana i que a la seva edat ja ha aconseguit molts èxits. Aquests dos anys a Barcelona li han anat molt bé per fer el salt a la nostra lliga".

Els Wolves encara no tenen clar qui entrenarà l'equip la pròxima temporada, però ja saben que els galons per conduir el joc seran per a Ricky Rubio. "Hi ha molts jugadors europeus que no es van incorporar a la NBA tot just ser escollits en el draft . És el cas de Drazen Petrovic, Arvidas Sabonis, Toni Kukoc, Zydrunas Illgauskas, Peja Stojakovic, Manu Gibobili, Andrei Kirilenko o, més recentment, Tiago Splitter", recorda Kahn.

Un dels aspectes que més costa de guanyar a la NBA és el respecte dels rivals, però Ricky Rubio hi aterrarà amb molta feina feta. "Sap de què va això. Òbviament, aquí el joc és diferent d'Europa, però ell és intel·ligent. És un gran jugador amb un bon futur", assegura Chris Paul, base dels New Orleans Hornets.

Ricky Rubio va explicar ahir els motius de la seva decisió en una roda de premsa celebrada al Camp Nou. "És una il·lusió que tenia, un somni que vull fer realitat. Creia que no em costaria tant anar-me'n, perquè aquí he estat molt bé, però després del títol ACB era el moment", va assegurar. Aquest campionat era l'únic que li faltava per completar un palmarès únic a Europa.

Ricky Rubio, que ahir va tenir paraules de record per al Masnou, el DKV Joventut i el Regal Barça, ha aconseguit guanyar tots els títols: Eurolliga, ULEB Cup, FIBA Eurocup, Copa del Rei, Supercopa i, dimarts a Bilbao, la Lliga ACB.

"El Barça m'ha fet créixer i m'ha fet aconseguir els títols que em faltaven. Quan miri enrere, veuré que he guanyat tots els campionats a Europa. Això em dóna més força per marxar", va argumentar el jove jugador, que serà tractat com una estrella als Minnesota Timberwolves.

"Si fos un esport individual, diria que al Regal Barça ho podia haver fet millor. No ha estat la meva millor temporada, però aquest és un esport col·lectiu i l'equip ha guanyat", va dir. Joan Creus, director esportiu del Regal Barça, va reforçar aquesta idea: "Si us hi fixeu, els equips en què juga Ricky Rubio sempre guanyen coses".

El jugador català va afirmar: "A Minnesota han confiat en mi i estic molt agraït als Wolves. Hauré de canviar la mentalitat, perquè hi ha molts partits a l'any i els objectius són molt diferents, però el repte és molt interessant". Un dels aspectes que el base haurà de millorar és el seu tir exterior, ja que aquesta temporada la seva mitjana d'encert en triples ha estat d'un 27%.

El Barça ingressa un milió

El Regal Barça ingressarà un milió d'euros per la sortida de Ricky Rubio. La meitat sortirà de la butxaca dels Minnesota Timberwolves i l'altra meitat del mateix jugador. Joan Creus, director esportiu del club blaugrana, va explicar ahir que el Regal Barça tindrà una opció preferent en cas d'un retorn de Ricky Rubio a Europa.

stats