BÀSQUET: ALL-STAR NBA 2012
Esports 25/02/2012

Ricky Rubio - Timberwolves, una relació que va començar el 2004

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio s'entrena al costat de Jeremy Lin, el base dels New York Knicks, a Orlando abans del Rising Stars.

BARCELONAEl Palau Olímpic de Badalona amaga pistes de bàsquet sota la seva estructura, indrets recòndits que el Fiatc Joventut utilitza per als seus equips de planter. La primera vegada que els Minnesota Timberwolves van viatjar a Badalona per veure jugar Ricky Rubio, el base estava disputant un partit en una d'aquestes zones. "Era un marrec de 14 anys que jugava en una pista accessòria. Em vaig quedar sorprès perquè era un jugador que feia que sobre la pista passessin coses extraordinàries. En uns mesos ja estava jugant cada cap de setmana com a professional", explica a l'ARA Pete Philo, scout internacional dels Wolves.

Vuit anys després, Ricky Rubio ha completat 34 partits com a professional a la NBA i va ser seleccionat per disputar ahir a la nit el Rising Stars Challange a l'All-Star d'Orlando. "Sabíem que ho faria bé als Timberwolves, però predir que ho faria bé tan aviat no era senzill. El nostre joc el beneficia. Hi ha molta gent que es refereix a la NBA com a la lliga del bloqueig directe, un aspecte que ell domina a la perfecció. En aquesta acció és simplement extraordinari", apunta Pete Philo.

"Esperem que d'aquí uns anys pugui jugar el partit principal de l'All-Star. Si continua treballant amb la mateixa intensitat, no veig per què no", diu Philo, que té clar per què és un jugador tan estimat. "Els aficionats li han agafat estima amb molta velocitat i ara li tenen un gran respecte perquè transmet molta passió pel bàsquet. És un jugador que s'estima el que fa, els seus companys, els entrenadors... Això es nota i els fans ho valoren molt".

D'espectador a estrella

Quan Ricky Rubio tenia deu anys va començar a veure els All-Star de la NBA a la televisió. "El primer concurs d'esmaixades que recordo és el que va guanyar Vince Carter passant-se la pilota per sota de les cames. L'endemà vaig intentar repetir algun dels salts en una cistella de minibàsquet del Masnou, però va ser impossible", explica el base dels Minnesota Timberwolves, que ara té l'oportunitat de viure en directe el cap de setmana de les estrelles.

stats