FESTA AL PALAU BLAUGRANA
Esports 16/06/2011

Ricky Rubio vol marxar a la NBA per conservar el seu estatus

Ricky Rubio no va voler aprofitar la festa que el Regal Barça va celebrar ahir al vespre al Palau Blaugrana per anunciar el seu adéu, però el base té decidit marxar a la NBA, on li garanteixen ser titular.

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio, amb una bufanda del Barça, durant la festa de celebració del Palau Blaugrana.

Barcelona.Ricky Rubio, base del Regal Barça, oferirà en els propers dies una roda de premsa conjunta amb el club per anunciar on jugarà la propera temporada. El base no va voler aprofitar la festa d'ahir al Palau Blaugrana, en què menys de 400 seguidors van celebrar els quatre títols d'aquesta temporada, per avançar el seu adéu. "Hem guanyat molts títols, però també tenim la copa de l'equip, la dels valors", va dir amb el micròfon a les mans.

El jove, de 20 anys, que amb la Lliga ACB aconseguida dimarts a Bilbao completa un palmarès únic a Europa, vol marxar a la NBA per mantenir el seu estatus. Si viatja aquest estiu, els Minnesota Timberwolves li garanteixen un lloc al cinc inicial i molts minuts per assentar el seu joc, un aspecte que sedueix el jugador.

Dan Fegan, el representant nord-americà de Ricky Rubio, ha deixat clar al seu entorn que a la NBA l'estatus és sagrat i que a diferència d'aquí, en què en la recta final de l'ACB el base va perdre la titularitat a favor de Víctor Sada, als Estats Units és molt difícil veure un canvi de rols amb la temporada ja començada. Si endarrereix un any més la decisió de marxar, aquesta situació es pot veure modificada.

De fet, els Wolves tenen pressa per conèixer la decisió del català, ja que volen presentar el jugador com més aviat millor. Si és al mes de juny, millor que al juliol.

Quatre jugadors amb contracte

Tan sols quatre jugadors del Regal Barça tenen contracte garantit per a la propera temporada. Es tracta de Víctor Sada, Joan Carles Navarro, Joe Ingles i Kosta Perovic. Ahir, a la festa, alguns discursos van semblar un comiat, com el de Jaka Lakovic, que va donar les gràcies pels cinc anys que ha passat a Barcelona.

stats