Esports 23/02/2013

Revàlida abans de la Copa

Martí Molina
3 min
Revàlida abans de la Copa

BarcelonaUn Barça-Sevilla és, a priori, un dels grans partits de la Lliga. Però aquest any el duel entre catalans i andalusos ha passat a segon terme per les circumstàncies particulars dels dos equips. El Barça, líder indiscutible, perquè arriba després de la derrota dolorosa a Milà i abans de jugar-se-la a la Copa contra el Reial Madrid. I el Sevilla perquè, després del canvi d'entrenador i encara lluny de l'Europa League, veu en el torneig del KO -també és a semifinals- una bona opció per entrar a la competició europea. Els dos equips es veuen les cares al Camp Nou en un partit amenaçat, per si no fos prou, per unes temperatures que es preveuen molt baixes (22 h, Canal+ 1).

Per al Barça serà la primera revàlida després de l'ensopegada al camp del Milan. L'equip està contra les cordes a la Champions, però el calendari l'obliga a oblidar-se'n tan aviat com sigui possible per no perdre pistonada a la resta de competicions. La Lliga està més o menys assegurada per al conjunt blaugrana -12 punts d'avantatge quan tan sols en queden 42 en joc, comptant els d'avui-, però Jordi Roura sap que qualsevol cosa que no sigui sumar els tres punts seria un inconvenient. No tant pel que fa a la classificació com per la confiança, tant dels propis jugadors com del cos tècnic.

"Hem girat full. El partit [d'avui] és molt important per tornar a fer un altre pas endavant a la Lliga i perquè l'equip trobi bones sensacions", explicava el segon entrenador. El tècnic gironí ha de gestionar la primera situació greu d'ençà que ha assumit la responsabilitat -de manera interina- del primer equip. "És un resultat [a Milà] desfavorable i ells són els primers que ho saben. S'ha fet autocrítica. Altres cops hem perdut partits, i desgraciadament d'aquí al final de la temporada en perdrem més, però el que marca la diferència és la reacció de l'equip. I estic convençut que ho farà". A Roura ja li va bé que torni la competició, per tornar a parlar de futbol, per intentar aconseguir un bon resultat i evitar que el resultat de la Champions esquinci abans d'hora un vestidor i un entorn que anaven llançats, fa tan sols unes setmanes, a la recerca d'un altre triplet històric.

Amb el partit de dimarts contra el Madrid es reactivarà el debat sobre si el Barça sap, o no, atacar les defenses que es tanquen al darrere. Però abans haurà de superar el Sevilla, un conjunt molt irregular i que, en Lliga, no guanya fora de casa des de finals de setembre.

L'arribada d'Unai Emery per substituir Míchel a la banqueta ha servit perquè els andalusos es fessin forts a casa. Tanmateix, continuen tenint molts problemes a domicili, on són un dels equips més golejats (gairebé dos gols de mitjana), un fet que els converteix en un bon client per a l'estil de joc del Barça.

Cap victòria contra el Barça

Per si no fos prou, l'entrenador no ha aconseguit mai derrotar el Barça (en 14 partits disputats, 5 empats i 9 derrotes), ha encaixat 32 gols i tan sols n'ha pogut marcar 11. Unai Emery sempre ha perdut com a visitant contra el Barça i ha estat al Camp Nou on s'ha endut les principals golejades.

Estadístiques al marge, i pensant exclusivament en la Copa -juguen la tornada de semifinals contra l'Atlètic de Madrid, amb un desavantatge de 2-1 de l'anada-, Emery no descarta la possibilitat de deixar algun home important a la banqueta.

Per part blaugrana, Roura també podria introduir algun canvi a l'equip que va jugar dimecres a Milà. A l'espera que Villa i Adriano rebin l'alta mèdica, l'entrenador podria situar Mascherano de central, donar descans a Busquets i fer entrar el camerunès Alex Song al seu lloc.

Qui segur que no hi serà és Abidal, que ja té l'alta mèdica però encara necessita unes setmanes d'entrenament abans de tornar a jugar. "És un procés llarg. No hem d'esperar que sigui demà, demà passat o la setmana vinent. La seva evolució física marcarà el seu estat", deia Roura.

stats