HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 08/05/2011

El Reus dependrà del Barça per poder ser campió

Un gol de Barreiros quan faltaven 46 segons va impedir que el Reus guanyés la seva primera Lliga des del 1973. L'empat final a la pista del Liceo de la Corunya (3-3) ho deixa tot per decidir a l'última jornada.

T.p.
El Reus va aguantar la pressió a Riazor.

BARCELONA.El Barça Sorli Discau serà el jutge de l'OK Lliga. Els blaugranes, campions en les 13 últimes temporades, reben en la darrera jornada el Liceo, que ahir va empatar 3 a 3 amb el Tecnol Reus Deportiu el gran partit de la temporada. Si els gallecs s'imposaven davant del seu públic, haurien estat campions de Lliga per primer cop des del 1993. Un empat ho deixava tot per decidir, i un triomf dels roig-i-negres podia donar la Lliga als del Baix Camp. De fet, quan Xavi Caldú va fer el 2 a 3 quan faltaven 6 minuts, aquest resultat donava la Lliga al Reus. El Liceo, però, va empatar amb un potent xut llunyà de Barreiros 46 segons abans del final.

El Reus sabia que el més important era sortir viu de la pista de Riazor. En l'última jornada l'equip del Baix Camp rep el Tenerife, que lluita per no baixar. El Liceo, per la seva banda, visita el Palau Blaugrana. Si els homes entrenats per l'argentí Carlos Gil guanyen al Palau, seran campions. Si empaten o perden, donaran la possibilitat al Reus de guanyar la seva primera Lliga des del 1973. Això sí, haurien de guanyar amb els tinerfenys.

El capità del Liceo, Bargalló, va marcar un altre cop l'estil dels locals, i va fer l'1 a 0 abans del descans. El Reus va capgirar el marcador en els primers minuts del segon temps, però Bargalló va tornar a empatar a quan faltaven set minuts. El gol de Caldú, tot just 15 segons després de l'empat, va ser un cop dur per a les aspiracions dels locals, ja que l'1 a 2 igualava el goal average particular -aquest va ser el resultat en el partit d'anada- , però el 2 a 3 ja significava la Lliga matemàticament per als homes d'Alejandro Domínguez. El gol de Barreiros, però, va canviar-ho tot. En pocs minuts, els dos equips havien passat de saber-se campions a deixar-ho tot perquè es decidiexi a l'última jornada, que es jugarà el 28 de maig.

El Vilanova, finalista de la CERS

El CP Vilanova, de la seva part, jugarà avui a casa (13.00 h) la final de la Copa de la CERS. El Patí va desfer-se en semifinals del Braga per 5 a 3 i aspira al que seria el seu segon títol continental, ja que va guanyar la CERS el 2007. Els vilanovins van dominar còmodament la major part del partit, i al descans ja guanyaven per 3 a 0. El joc agressiu del Braga els va permetre posar-se 4 a 3, però un gol de Roger Rocasalbas va deixar-ho tot sentenciat quan faltaven pocs minuts.

El partit, molt tens per l'actitud dels visitants sobre la pista, va acabar amb tres jugadors del Braga amb targeta blava. Aquest migdia el Vilanova buscarà acabar la feina contra un Benfica que es va desfer del Física -també portuguès- en la primera semifinal per un contundent 4 a 1.