Publicitat
Publicitat

Repetir un any de somni sense perdre la personalitat

Quatre punts van separar el curs passat el Llagostera de la zona de promoció d’ascens. Un èxit insòlit per a un club que recorda les heroïcitats dels còmics d’Astèrix i Obèlix. El cas dels homes d’Oriol Alsina, però, no és cap ficció. Van ser la sorpresa del curs passat, i aquest any aspiren a repetir una gesta similar.

L’equip de Llagostera no es vol despertar del somni que viu d’ençà que el 21 de juny del 2014 va remuntar l’eliminatòria d’ascens a SegonaA contra el Nàstic de Tarragona, i va consumar el seu setè ascens en deu anys. L’equip llagosterenc no pot competir, a hores d’ara, ni amb els pressupostos ni amb les nombroses aficions de què disposen els altres equips de la categoria. En el seu lloc hi posen solidaritat, pinya i treball, els tres principals ingredients de la seva poció màgica particular.

El curs passat van debutar a la categoria amb un sorprenent novè lloc, van ser el cinquè equip menys golejat i van demostrar ser un conjunt sòlid fora de casa. De cara a la temporada entrant, el Llagostera ha rastrejat el mercat a la recerca d’homes que apuntalin un front d’atac necessitat. Amb la base defensiva com a principal punt fort, els nouvinguts Benja, Chumbi, Ortuño, Mosquito i Giva arriben per dotar de gol un conjunt que, malgrat que és conscient que la salvació ha de ser el principal objectiu, no descarta reptes més ambiciosos.

“Partim amb la idea d’intentar millorar el que vam fer l’any passat, que va ser excel·lent”, comenta el veterà porter René Román, ansiós perquè torni la competició. “El segon any sempre és molt més complicat, perquè ja no ets la Ventafocs. L’any passat ens vam fer un nom en la categoria, i aquest curs els equips ens tindran molt més respecte”, afegeix. La base de l’equip d’Alsina és pràcticament la mateixa que la temporada passada, tot un èxit per a un grup que dóna molta importància a la unió dels jugadors. “A nivell de vestidor, guanyem de golejada a tots els equips de la categoria. Hi ha bona sintonia i crec que això és fonamental perquè tot vagi millor durant la temporada”, explica René.

Alsina, que ja té el tercer nivell d’entrenador i aquest curs substitueix Lluís Carrillo, que passarà a exercir de buscapromeses, destaca que la clau del Llagostera “és que la mentalitat de grup primi sobre la individual”. És una tesi que es fa palesa en qualsevol entrenament, en què la competitivitat i la companyonia van de bracet. “Som un equip molt solidari”, remata René, un porter que als seus 30 anys demostra que els resultats no només s’aconsegueixen amb diners. Els gals de Locustaria volen continuar somiant.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF