Misc 02/01/2020

Remuntada incompleta del Barça a Vitòria (76-74)

El Kirolbet Baskonia derrota l’equip català

Ante Tomic

BarcelonaInspirat per l’esperit dels herois de la temporada 1975-76, jugadors als quals el club basc va homenatjar abans del partit, el Kirolbet Baskonia va superar ahir el Barça (76-74). El primer compromís de l’any va acabar amb derrota per a un equip català que va remuntar un desavantatge de 21 punts, però que no va poder endur-se la victòria del Fernando Buesa Arena. Pierre Oriola va fallar un triple en l’últim atac visitant que hauria completat una reacció èpica. Svetislav Pesic va tenir la baixa d’última hora de Cory Higgins, que es va perdre el partit per una inoportuna grip. A més, Àlex Abrines es va lesionar a set minuts del final.

La posada en escena del Kirolbet Baskonia va ser molt positiva. Més concentrat i amb més bona actitud que el Barça, l’equip basc va aprofitar la primera meitat per construir-se una diferència de 19 punts (47-28) i, a més, per recuperar bona part de l’autoestima perduda durant el primer tram de la temporada. El conjunt basc, que s’ha encomanat a Dusko Ivanovic per aixecar el vol, va aprofitar la línia de tres punts de manera òptima durant uns primers 20 minuts en què va anotar 9 dels 18 triples que va intentar.

La màxima diferència del Baskonia va arribar a l’inici del tercer quart, quan els locals van obtenir una renda de 21 punts (52-31). Liderats per un Pierriá Henry excepcional, l’equip basc va treure petroli de les situacions de bloqueig directe. El Barça va endurir la defensa per reconnectar-se al partit i el seu esforç majúscul li va permetre empatar el marcador en l’últim minut (74-74). Una esmaixada de Toko Shengelia va avançar el conjunt local en uns últims segons farcits de suspens en què Oriola va fallar un triple sobre la botzina que va deixar sense premi els visitants.