Esports 26/10/2011

El Reial Madrid rep un Vila-real en crisi

Marcel Sanromà
2 min
Marcelo i Cristiano Ronaldo durant l'entrenamet.

Barcelona.El Reial Madrid rep aquesta nit el Vila-real al Santiago Bernabéu amb la convicció de sumar tres punts més, ja que els blancs compten sis triomfs seguits, quatre a la Lliga i dos a la Champions. Els de la Plana, en canvi, arriben a la capital sumits en una de les seves pitjors situacions classificatòries en anys (16è) després de vuit jornades, només superada per la 2009/10, en què eren 18ens i després van remuntar fins a la sisena posició.

A més, el Vila-real no ha guanyat mai al Bernabéu des que va pujar a Primera Divisió, i només ha aconseguit arrencar-ne tres empats: 1-1 la temporada 2002/03, 3-3 la 2005/06 i 0-0 la 2006/07. A més, en les dues últimes visites el submarí groc s'ha endut dues golejades, per 6-2 i 4-2.

I, tot plegat, multiplicat per la dolorosa derrota per 0-3 de fa 72 hores al Madrigal contra el Llevant, que, això sí, és l'equip revelació i líder de la Lliga. El tècnic del Vila-real, Juan Carlos Garrido, tindrà, per tant, la difícil tasca d'intentar d'ajudar el seu equip a aixecar el vol en un dels camps més difícils de la Lliga i en un moment d'excepcional forma física de l'equip rival. I és que el Reial Madrid ja ha anotat 28 gols en vuit partits de Lliga, dos més que el Barça, a raó de 3,5 gols per partit.

Bona part de la culpa d'aquest balanç golejador la tenen Gonzalo Higuaín i Cristiano Ronaldo, que ja sumen treshat-tricksen aquest inici de temporada a la Lliga: dos de l'argentí i un del portuguès. A l'alternativa també hi ha Karim Benzema, que fins ara ha alternat la posició de9amb Higuaín. Si Mourinho manté la tònica de rotació dels últims partits, avui hauria de ser el francès qui salti sobre la gespa d'inici, i més tenint en compte l'exigència física de jugar partits entre setmana, i 72 hores després de l'últim xoc.

De totes maneres, l'alineació sí que mantindrà alguns condicionants, ja que Carvalho, Lass Diarra, Granero i Albiol continuen lesionats. I tot i que Sahin ja s'entrena amb el grup, el portuguès considera que encara no ha agafat el to físic i ha quedat fora de la llista, a la qual torna a entrar Coentrao, després de descansar per prudència contra el Màlaga.

Karanka agafa la paraula

Ahir la roda de premsa prèvia al partit no la va fer José Mourinho, sinó el seu número dos, Aitor Karanka, que va voler mantenir les aigües tranquil·les i va evitar aixecar polseguera amb cap dels temes candents. D'entrada, va assegurar que disposar d'Higuaín i Benzema per a una sola posició de davanter centre és "una meravella", i va lloar el Llevant, assegurant que ara per ara és "l'equip més fort" a la competició. Fins i tot va evitar pronunciar-se en el recentment encetat debat de la Pilota d'Or, i va afirmar que, si fos per ell, donaria el trofeu als 24 jugadors de la plantilla blanca.

Pel que fa als efectius futbolístics del Vila-real, Nilmar continua lesionat, però Garrido podria tornar a jugar amb dues puntes, ja que recupera Marco Rubén. A més, Marcos Senna podria tornar a l'onze inicial, d'on caurà Carlos Marchena, que en va quedar fora a última hora per culpa d'uns problemes d'esquena.

stats