LLIGA DE CAMPIONS
Esports 05/04/2012

El Reial Madrid completa unes semifinals de luxe

El Reial Madrid -que ahir va eliminar l'Apoel-, el Bayern Munic, el Barça i el Chelsea disputaran les semifinals de la Lliga de Campions. Els grans favorits han fet bons els pronòstics als quarts.

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONA.El Reial Madrid va tancar el tràmit del partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions amb una nova golejada contra l'Apoel de Nicòsia (5-2) i, juntament amb el Chelsea, va completar el quadre d'unes semifinals de luxe en què no faltaran els dos grans favorits al títol -el Barça i el Madrid-, el club amfitrió d'una final que es jugarà a Munic -el Bayern- i un habitual de les últimes rondes -el Chelsea.

Amb l'eliminatòria sentenciada des del partit d'anada (0-3), el Santiago Bernabéu es va agafar el partit contra l'Apoel de Nicòsia com una festa per reafirmar la seva autoestima. Un dels protagonistes de la nit va ser Juanito, a qui l'estadi del Reial Madrid va recordar amb motiu del 20è aniversari de la seva mort.

Pensant ja en el partit d'aquest diumenge contra el València, José Mourinho va fer alguns canvis en l'onze habitual. Va fer jugar Varane, Altintop, Sahin i Granero d'inici, i va deixar a la banqueta jugadors com Özil, Xabi Alonso i Benzema. A la segona meitat, el portuguès també va regalar minuts a Di María, que ja ha superat la lesió muscular que l'ha deixat fora de combat en les últimes setmanes, a Raúl Albiol i a José Callejón.

Cristiano Ronaldo, amb dos gols, Kaká, Callejón i Di María van ser els golejadors blancs contra un Apoel que s'acomiada de la Champions amb l'honor d'haver marcat dos gols al Santiago Bernabéu, obra de Manduca i Esteban Solari. Els blancs van ser molt superiors als xipriotes mentre van jugar amb intensitat i només van patir quan es van relaxar a la segona meitat.

Després del triomf d'ahir, Mourinho pot seguir presumint de no haver perdut mai una eliminatòria de quarts de final, ja que havia guanyat les cinc precedents amb el Madrid, el Porto, el Chelsea i l'Inter.

El Reial Madrid busca arribar a una final que no juga des de fa deu anys, quan va sumar el seu novè títol continental en vèncer el Bayer Leverkusen amb gols de Raúl i Zidane. La temporada passada, ja amb José Mourinho a la banqueta, l'equip blanc va quedar eliminat pel Barça a les semifinals.

L'amfitrió, l'últim obstacle

El Reial Madrid s'enfrontarà ara a les semifinals al Bayern Munic, que dimarts es va desfer de l'Olympique de Marsella per un resultat global de 4-0, 0-2 a l'anada i 2-0 a Munic. El conjunt alemany serà el primer rival de pes que l'equip blanc es trobarà en el seu camí cap a la final. El bon moment de forma de Franck Ribéry, el talent del jove Müller i l'olfacte golejador de Mario Gómez i Ivica Olic són els principals perills d'un conjunt bavarès molt motivat per disputar la final al seu estadi.

José Mourinho al final del partit assegurava que aquesta semifinal està molt oberta, però que en el Chelsea-Barça no té dubte que passaran els blaugranes, "perquè són molt bons", va assegurar.

stats