BÀSQUET
Esports 15/01/2013

Reial Madrid - Barça Regal, plat fort per obrir la Copa del Rei

Els vuits millors equips de la Lliga Endesa disputaran la Copa del Rei del 7 al 10 de febrer a Vitòria. El Madrid i el Barça Regal, els dos últims campions de la competició, s'enfrontaran als quarts de final.

àlex Gozalbo
2 min
Sergio Rodríguez, base del Madrid, i Marcelinho Huertas, director de joc del Barça Regal.

BARCELONA.Els dos últims campions de la Copa del Rei de bàsquet començaran l'edició del 2013 enfrontant-se als quarts de final. L'eliminatòria entre el Reial Madrid, que es va proclamar campió l'any passat a Barcelona, i el Barça Regal, que va guanyar l'edició de fa dos anys a Madrid, és el plat fort d'un campionat que es jugarà a Vitòria del 7 al 10 de febrer.

"El Reial Madrid és dels rivals que estan jugant a un nivell més alt. Esperem poder intentar treure alguna cosa de profit del fet d'haver-los guanyat a la Lliga Endesa", diu Marcelinho Huertas, que recorda el partit que el Barça Regal es va endur al Palau Blaugrana (96-89) amb Joan Carles Navarro com a estrella. La participació del capità blaugrana, que es va lesionar contra l'Olympiacos, és una de les grans incògnites de la Copa del Rei 2013. El club està analitzant el mercat per reforçar l'equip i Brad Oleson, escorta del Caja Laboral, és el jugador que ofereix més garanties.

"Per guanyar la Copa del Rei cal guanyar tots els equips. Si no superem el Barça, no podrem aixecar el títol. Això és la Copa del Rei, un torneig del KO", recorda Sergio Rodríguez, base del Reial Madrid. L'equip que entrena Pablo Laso és el gran favorit d'aquesta edició, ja que ha completat la primera volta de la Lliga Endesa amb 16 victòries i només una derrota.

L'última vegada que el Reial Madrid i el Barça Regal van coincidir als quarts de final d'una Copa del Rei va ser a Madrid 2009, quan l'equip blaugrana es va endur el partit (75-83). Xavi Pascual era l'entrenador d'un conjunt català que va caure eliminat a les semifinals pel Tau Cerámica, rival que ara competeix amb el nom de Caja Laboral.

El guanyador d'aquesta eliminatòria, que es jugarà el dijous 7 de febrer, disputarà les semifinals contra el vencedor del duel entre el Caja Laboral -que tindrà el suport dels seus aficionats- i el CAI Saragossa.

A l'altra part del quadre el València Basket jugarà contra l'Asefa Estudiantes i l'Herbalife Gran Canària competirà contra l'Uxue Bilbao Basket. "El nostre serà un enfrontament mol dur. Nosaltres vam començar molt bé la temporada i ells van ser el primer rival que ens va guanyar. Crec que és un equip que es mereixia ser a la Copa", analitza Pau Ribas, jugador català de l'equip valencià.

Queden 1.500 abonaments

La Copa del Rei es disputarà al remodelat Fernando Buesa Arena de Vitòria, un recinte amb 15.504 localitats. Beto Agustí, director general executiu de l'ACB, va recordar durant el sorteig que només queden 1.500 abonaments a la venda. El Barça Regal disposa d'un total de 300 localitats. Els socis blaugranes en poden comprar de dues categories diferents: la meitat a 175 euros i l'altra a 125 euros. El termini s'acaba demà.

stats