BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 28/05/2011

El Regal Barça traspassa els dubtes al Caja Laboral en un gran tercer quart

àlex Gozalbo
Joan Carles Navarro deixa enrere la defensa de Brad Oleson en una acció del partit d'ahir.

BarcelonaHi ha una situació del joc, el bloqueig directe, que el Regal Barça està patint per defensar aquesta temporada. Això li provoca alguns maldecaps, ja que els equips rivals sumen punts amb més facilitat del que és habitual. El Caja Laboral, per exemple, en va anotar 41 en els primers 20 minuts, en què va dominar què va passar i, sobretot, quan va passar.

Aquesta disfunció obliga el Regal Barça a multiplicar els seus esforços, a esmerçar-s'hi amb totes les seves forces i a fer gestes pràcticament sobrenaturals. Com la que anit va aconseguir a l'inici del tercer quart, quan va utilitzar un contundent parcial de 17-6 i aconseguir deu punts.

Xavi Pascual ha recuperat jugadors com Alan Anderson, Boniface Ndong i Erazem Lorbek, però l'equip encara no té la continuïtat que ha exhibit en altres moments de la temporada, com a la Copa del Rei de Madrid. Juga bé, però en períodes encara massa curts. A més, continua tenint una perillosa dependència per Joan Carles Navarro.

Aconseguir el bitllet per a la final exigirà al Regal Barça dos esforços més en una eliminatòria que serà de gran desgast físic, ja que seguir el ritme que proposa Marcelinho Huertas no és fàcil. Evitar els bloquejos que distribueix Dusko Ivanovic per la pista, tampoc. I sobretot amb partits cada dos dies, i és que demà (12.30 h) arriba el segon partit al Palau Blaugrana, on cal més presència de públic.

El Madrid tampoc falla

A l'altra semifinal, el Reial Madrid també va superar el Bizkaia Bilbao Basket (78-67) i encara el partit de demà amb avantatge (1-0).