HANDBOL
Esports 07/03/2012

Recuperar la Copa del Rei, l'objectiu del Barça Intersport

David R. Jover
3 min
Recuperar la Copa del Rei,  l'objectiu del Barça Intersport

BARCELONAEl Barça Intersport enceta avui contra el Naturhouse La Rioja (21 h, Teledeporte) una nova edició de la Copa del Rei d'handbol. La temporada passada els de Xavi Pascual van caure contra tot pronòstic amb el Valladolid a les semifinals i a partir d'avui a Torrevella els blaugranes tenen un repte: recuperar un títol que van guanyar per últim cop fa dos anys a Antequera.

Un dels homes que tindrà més importància que en altres partits és el palafrugellenc Albert Rocas. A punt de complir 30 anys, l'extrem haurà de fer un esforç extra per suplir la possible baixa de Víctor Tomàs. Rocas, que ja té dues Copes del Rei al seu palmarès, té clar que el Barça és un dels favorits. "Tenim moltes possibilitats de guanyar-la, però també els altres equips. El que volem sobretot és treure'ns l'espina clavada per no haver pogut arribar a la final la temporada passada", reconeix l'extrem a l'ARA.

La Copa és un títol dels considerats menors, però el fet d'aconseguir-la pot portar l'equip a fer un pas endavant. Després de la Copa el Barça tindrà per davant el repte de repetir el títol de Lliga i la Lliga de Campions. "Tenim la il·lusió d'aconseguir un títol que ens donaria confiança de cara a la recta final de temporada. És molt important i el primer pas l'hem de fer avui", assegura Rocas, que sap que en aquest torneig del KO hi pot haver sorpreses: "El Torrevella juga a casa i ho està fent molt bé, el Caja 3 ja va demostrar que té potencial per guanyar tothom, mentre que l'Ademar és un dels grans de la Lliga. L'Atlètic de Madrid és favorit per arribar a la final, però mai se sap", explica l'extrem.

El seu company i també extrem Juanín García, un dels jugadors més llorejats i que actualment és el màxim golejador de la història de l'Asobal, creu que "en aquest tipus de torneig no hi ha favorits" i afirma que el Barça va "amb moltes ganes d'aconseguir el títol i mantenir el nivell mostrat a la Lliga i també a la Champions", assegura a l'ARA. Però, com es prepara un partit de Copa? Juanín reconeix la falta de temps. "El fet d'haver jugat aquest diumenge i haver descansat dilluns no ens ha donat gaire temps. Avui [per ahir] hem preparat una mica més el partit, però la sort és que fa poc que vam jugar contra el Naturhouse i ja els coneixem", comenta el lleonès, que afegeix que el fet de descansar dos dies en cas de guanyar els quarts de final "ni beneficia ni perjudica perquè hi ha temps per recuperar-se físicament i sobretot que aquells que tenen problemes es posin al 100%", reconeix Juanín.

Pascual, respectuós

El tècnic del Barça Intersport, que afronta la Copa com un repte personal després d'haver deixat enrere una operació al cor que l'ha allunyat dos mesos de les pistes, no se'n refia del conjunt de Logronyo. "Hem de respectar cada rival i no pensar en un possible pròxim partit [Valladolid o Academia Octavio en cas de passar] perquè és una falta de respecte", assegura l'entrenador, que diu que el Naturhouse és un equip "irregular, però que els falta anar cap amunt i espero que sigui a partir de dijous", va bromejar. L'única preocupació de Pascual de cara a l'inici de la Copa és l'estat físic de Nagy i Tomàs. El Barça, però, va a totes per recuperar la Copa.

stats