La consellera Fanny Tur ha lamentat les darreres accions violentes en el futbol balear, tot i que són "un fet molt puntual"

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports presentarà dia 3 de maig un dossier de comportaments creat conjuntament amb les federacions, els clubs i la Universitat de les Illes Balears

Segons que hem informat al llarg de les darreres hores, el partit entre el  Rotlet Molinar i el Son Verí ens va deixar una imatge molt impactant. El jugador del Son Verí Diego Romero va ser agredit al final del partit de categoria regional per un futbolista del Rotlet Molinar.

Les reaccions en els àmbits del futbol balear i la política no s'han fet esperar. A les declaracions del president de la Federació Balear de Futbol sobre els darrers actes violents en diversos camps de futbol de Mallorca també s'hi ha volgut afegir la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur. 

Cada cap de setmana es disputen a les Balears més de 700 partits de diferents categories, des de Tercera Regional fins a Tercera Divisió, i, pel que fa als episodis de violència, la Conselleria assegura que " afortunadament parlam de fets puntuals, però és lamentable que passin aquestes coses". Ho ha ha dit aquest dilluns la consellera d'esports Fanny Tur.

Per donar resposta a la feina que vol fer per evitar encara més aquests brots de violència en l'àmbit de l'esport balear, la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Esports presentarà dia 3 de maig un dossier de comportaments creat conjuntament amb les federacions, els clubs i la Universitat de les  Illes  Balears. "És una feina que hem anat fent els darrers dos anys, en la qual volem prioritzar els valors de l'esport més enllà de la competició", ha dit Fanny Tur.

Cal recordar que a causa de les ferides que presumptament va provocar el jugador del Son Verí a Diego Romero del  Rotlet Molinar, l'afectat pateix d' una pèrdua de substància a la base nasal i una ferida contusa. Unes hores després, el migcampista ha denunciat el seu agressor davant la policia espanyola

Però aquest episodi no va ser la darrera acció del cap de setmana. Dissabte 14 d'abril es va produir l'enèsim capítol violent en un camp de futbol de les nostres illes. Concretament, al camp del Secar de la Real de la Unión. Set minuts abans que acabàs el partit, l'àrbitre el va haver de suspendre a causa d'una picabaralla entre dos pares del mateix equip.

La Unión perdia a casa per dos gols a sis quan el pare del porter i un altre s'enfrontaren verbalment i arribaren a colpejar-se. La baralla va acabar enmig del camp, per la qual cosa l'àrbitre va decidir suspendre el partit. 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF