Misc 14/11/2020

Ramos falla dos penals i Espanya es complica la vida a la Lliga de les Nacions (1-1)

Els de Luis Enrique se la jugaran dimarts que ve contra Alemanya a la Lliga de les Nacions

Xavi Hernández Navarro
Ferran Torres, al partit disputat a Basilea.

BarcelonaEspanya va empatar contra Suïssa al partit corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la Lliga de les Nacions, en un matx marcat per dues errades de Sergio Ramos des del punt de penal. Amb aquest marcador, la roja se la jugarà a cara o creu dimarts contra Alemanya a Sevilla, on només li valdrà la victòria per disputar la fase final del torneig, ja que té un punt menys que die mannschaft.

Amb els catalans Sergi Roberto, Sergio Busquets i Dani Olmo a l'alineació, la selecció estatal va igualar amb justícia a Basilea, una ciutat de bon record per als aficionats del Barça, contra un combinat suís ben compenetrat. Els homes de Luis Enrique van anar a remolc de la intensitat de l'equip de Vladimir Petkovic des dels primers minuts i no van poder refer-se del gol inicial de Remo Freuler, de bellíssima factura, fins als minuts finals.

Unai Simón, titular en detriment de De Gea, no va poder evitar que el xut col·locat del migcampista de l'Atalanta entrés a la seva porteria. Sis minuts abans, però, sí que havia sigut capaç de guanyar un duel cara a cara a Shaquiri, un dels futbolistes suïssos més actius. El mitjapunta del Liverpool va aprofitar un malentès de Fabián amb Pau Torres per plantar-se sol davant del porter basc, en una seqüència que va demostrat les dificultats d'Espanya per superar la pressió del rival. A la primera part, els de Luis Enrique només van inquietar Sommer just abans del descans, primer amb un llançament d'Oyarzabal ben resolt pel porter helvètic i després amb una rematada de Ferran Torres que va marxar alta per molt poc.

177 partits amb Espanya

Sommer va salvar l'empat abans de la mitja part i després del descans va aconseguir aturar dos penals a Sergio Ramos, que estava d'enhorabona perquè jugava el seu partit número 177 amb la selecció –rècord europeu– i portava 25 gols seguits des dels onze metres. El porter del Borussia Mönchengladbach va acabar amb la precisió del defensa andalús del Reial Madrid, que va tirar les dues vegades a la dreta del porter. La primera pena màxima, fruit d'unes mans de Ricardo Rodríguez, Sommer la va treure com va poder per la línia de fons. La segona, provocada per una falta d'Eldedi a Morata que va acabar amb el defensa suís expulsat, directament la va blocar, si bé és cert que Ramos li va facilitar la feina amb un llançament estil Panenka mal executat.

Amb deu jugadors a la gespa i més de deu minuts per disputar, Suïssa es va dedicar a mantenir la porteria a zero, però no ho va aconseguir. Gerard Moreno, revulsiu un cop més, va igualar el matx a passada de Reguilón (i en posició dubtosa) al 89'. Tot i això, el gol no evita que Espanya hagi de superar Alemanya dimarts a La Cartuja de Sevilla per assegurar-se una plaça a la final four de la Lliga de les Nacions. Als de Löw els valdria amb l'empat, ja que van guanyar Ucraïna ahir a la nit (3-1).