JUNTA GENERAL D'ACCIONISTES
Esports 20/12/2011

Ramon Condal s'estrena en una "bassa d'oli"

Martí Molina
2 min
Ramon Condal s'estrena  en una "bassa d'oli"

CORNELLÀ DE LLOBREGATLa junta general d'accionistes de l'Espanyol es preveia plàcida, però en realitat va ser una "bassa d'oli", tal com va confirmar el mateix president del club, Ramon Condal. Els sis punts de l'ordre del dia que se sotmetien a votació van ser aprovats per majories molt àmplies. Entre ells hi ha els comptes de la temporada 2010/11, que van tenir un suport del 94,97%.

Els actuals gestors del club van presentar uns resultats negatius, amb unes pèrdues que ascendien gairebé al milió d'euros (939.470 €). D'aquesta manera, el deute net del club ha augmentat en 5,8 milions, i el total ja és de 148 milions d'euros nets, tal com ha exposat Sergio Oliveró, vicepresident econòmic de l'Espanyol. Segons el directiu, "les pèrdues estan causades pel fet que, malgrat haver vengut jugadors per valor de 16 milions, el club n'ha comprat per valor de més de 17". D'altra banda, "el conjunt blanc-i-blau també ha hagut d'assumir el cost de la urbanització de l'estadi de Cornellà-El Prat, que era d'uns 4 milions".

Tanmateix, Oliveró va voler donar un missatge d'optimisme durant la junta, i va explicar que l'objectiu del consell d'administració era que "aquesta temporada el deute net baixi fins als 120 milions, mentre que d'aquí tres anys serà de 90".

Malgrat tot, Germán de la Cruz, conseller de l'àrea esportiva, va explicar que el club es veuria "obligat a vendre jugadors les dues pròximes temporades" per quadrar els números.

A tot això, el president, Ramon Condal, va reiterar que treballarien, principalment, en tres eixos: "El rigor econòmic, l'expansió social i l'aposta pel futbol formatiu". A la junta hi van assistir 169 accionistes, que representaven 922 accionistes més, i on hi havia un 58,66% del capital.

Oposició de l'Apmae

Que el resultat de les votacions seria favorable al consell d'administració del club ja era conegut, ja que controla la majoria del capital accionarial -sumant-hi les accions de l'expresident Dani Sánchez Llibre, que ahir no va poder assistir a la junta per motius personals.

Tanmateix, la trobada va servir per escoltar algunes opinions crítiques amb la junta, com les de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes del club (Ampae), que una vegada més van reiterar la seva disconformitat amb la gestió econòmica, que van qualificar de "deficient" i amb unes despeses "desmesurades".

stats