RAL·LIS
Esports 07/06/2013

El RallyRACC agrupa totes les innovacions dels últims anys per presentar un ral·li molt més exigent

L'itinerari de la 49a edició del RallyRACC, que es disputarà del 24 al 27 d'octubre amb Salou i PortAventura com a epicentre, s'ha presentat a la Diputació de Tarragona

Ara
2 min

TarragonaEl RallyRACC Catalunya-Costa Daurada arriba l'any 2013 a la seva 49a edició afegint una nova evolució al seu camí d'innovacions i d'aportació de novetats al Campionat del Món. El RACC, fidel a la seva filosofia d'innovar, presenta un ral·li interessant i difícil, on el desenllaç no hauria de produir-se fins a l'últim tram cronometrat i l'expectació hauria d'abastar tot el desenvolupament de la cursa, des de la sortida de Barcelona fins a l'arribada de Salou.

El recorregut del ral·li del 2013 ha estat presentat aquest dimarts al matí a la Diputació de Tarragona i els organitzadors han desvelat les innovacions. L'any 2010 la prova va estrenar la seva condició de ral·li mixt, introduint valentament la terra en un ral·li considerat d'asfalt, concepte que ha crescut amb els anys fins a convertir-se en senyal d'identitat de la cursa catalana del mundial. El 2011 es reintroduïa la disputa d'especials de nit, la qual cosa dotava a la prova de major dificultat i retornava al RallyRACC part dels ingredients que es vivien en l'època daurada dels ral·lis. El 2012 la prova llançava una nova aportació amb la disputa d'una especial urbana en el cor de Salou després de realitzar prèviament la sortida oficial des del nucli urbà més important possible, el de Barcelona, i amb televisió en directe. Arribats a 2013 el RallyRACC uneix totes aquestes aportacions dels últims tres anys per crear el ral·li definitiu: Barcelona, Salou, nit, dia, asfalt, terra i mixt, i elecció d'ordre de sortida a l'etapa mixta al final de l'asfalt, tot junt en una mateixa cursa.

Reconeguda unànimement des de fa uns anys com una competició altament selectiva, precisament per les aportacions abans esmentades, el 49è RallyRACC serà aquest any la penúltima prova puntuable del calendari de tretze i possiblement el marc on es decidirà algun campionat, ja que és puntuable per tots els que es convoquen en el marc del mundial.

stats