MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/06/2013

Räikkönen i la fiabilitat de Lotus, una parella de rècord

El finlandès pot igualar les 24 curses puntuant de Schumacher

Nuria García
2 min
El finlandès Kimi Räikkönen tan sols va poder ser novè a la sessió de qualificació del Canadà, que es va disputar sota la pluja.

BarcelonaSempre s'ha dit que les segones parts no són bones. Però totes les regles sempre tenen la seva excepció. Kimi Räikkönen ho és. El pilot finlandès va decidir deixar la Fórmula 1 quan va acabar la temporada 2009 amb Ferrari i no va tornar fins dos anys més tard. I quan va aterrar a l'escuderia Lotus el 2012, ho va fer amb aires renovats. A Montecarlo, fa quinze dies, el finlandès va aconseguir convertir-se en el primer pilot que encadena 34 curses creuant la meta, sense abandonar abans de veure la bandera de quadres. El seu instint de supervivència fa que no hagi abandonat una cursa des del Gran Premi d'Alemanya del 2009, quan estava a l'escuderia Ferrari.

I si això no fos poc, avui pot igualar el rècord de 24 curses seguides puntuant que té Michael Schumacher (des d'Hongria 2001 a Malàisia 2003). Räikkönen en farà prou d'acabar la cursa del Canadà entre els deu primers per aconseguir el rècord del pilot alemany. "Estic segur que aquesta sèrie s'acabarà en algun moment. Sempre tractem d'acabar les curses, però només que una petita peça es trenqui, s'ha acabat!", recordava Räikkönen al circuit de Mont-real. Sobre el fet de poder igualar el rècord de Michael Schumacher, afegia: "Seria bo tenir aquest registre, sempre és agradable. Abans abandonava molts cops, però ara és diferent".

Cap abandonament amb Lotus

La fiabilitat del Lotus s'ha convertit, doncs, en la millor aliada de Kimi Räikkönen en aquestes dues últimes temporades. De fet, des del seu retorn al circ de la Fórmula 1 (el 2012), el finlandès no ha abandonat cap cursa. És més, ha puntuat en tots i cadascun dels Grans Premis que ha disputat excepte en un: el de Shangai 2012 (va acabar 14è). Les dades contrasten amb les del seu company d'equip, el francès Romain Grosjean. Té menys experiència que ell -cal tenir-ho en compte-, però s'ha hagut de retirar en nou ocasions en aquest any i escaig: set cops per accidents, una amb problemes a la suspensió i l'altra amb problemes a l'alternador del Lotus.

D'aquesta manera, Iceman -com se'l coneix al pàdoc- sense fer soroll, s'ha convertit en un dels ferms candidats al títol del 2013, amb permís de l'asturià Fernando Alonso i de l'alemany Sebastian Vettel. Räikkönen ha aconseguit un triomf i tres segones posicions.

stats