Rafel Nadal accedeix als vuitens de final del US Open

El mallorquí ha guanyat el rus Khachanov en un duel apassionant

Toni Crespí
Rafel Nadal celebra el punt de la victòria.

PalmaEl número 1 del tennis mundial, el mallorquí Rafel Nadal, ha accedit aquesta matinada als vuitens de final de l'Obert dels Estats Units després de vèncer en el desempat del quart set el rus Karen Khachanov per un resultat de 5-7, 7-5, 7-6 (7) i 7-6 (3).

Tot i les molèsties en el genoll dret, Nadal ha complit els pronòstics i ha superat en un gran duel de 4 hores i 23 minuts el vint-i-setè favorit sobre la pista principal de Flushing Meadows.

No ha estat un partit fàcil per a Rafel Nadal. El manacorí ha arrencat malament el partit i ha perdut el primer set, però una vegada més ha remuntat en una llarga segona mànega, en la qual ha començat a ploure lleugerament, i a més, ha hagut de ser atès del genoll.

Ja amb la pista coberta pel sostre retràctil, Nadal ha recobrat la força i ha desbloquejat un marcador situat en 5-5 amb dos jocs d'avantatge sobre el rus, que ha plantejat un agressiu joc amb serveis ràpids i proximitat a la xarxa.

Amb tres hores d'intensa disputa, el tercer set s'ha decidit en un 'tie-break' que ha fet arrencar els aplaudiments del públic amb cada punt del mallorquí. Nadal guanyava la tercera mànega i es col·locava amb avantatge en el partit.

El decisiu quart set ha transcorregut amb més rapidesa, però quan Nadal servia per vèncer el partit, el rus s'ha animat i ha forçat el desempat, en què el manacorí no ha donat opcions a Khachanov.

El proper oponent de l'actual campió del US Open serà el georgià Nikoloz Basilashvili, que es va imposar a l'argentí Guido Pella per 6-3, 6-4, 1-6 i 7-6 (4).

En declaracions a peu de pista després de la victòria, Nadal ha reconegut que Khachanov, de 22 anys i que debutava en la tercera ronda del darrer Grand Slam, ha estat un "gran oponent" i s'ha declarat "content d'haver-lo superat".

A la recerca del seu quart títol, Nadal ha assegurat que ha "escapat de dures situacions" i que ha comès "alguns errors", però ha apuntat que espera millorar amb vista a les següents fases.