Esports 02/06/2019

El Racing de Santander frustra l'ascens de l'Atlètic Balears

Els dos equips s'hi jugaven molt i s'ha imposat el contacte i la pilota aèria, més que el joc acadèmic

PalmaEl Racing de Santander torna al futbol professional quatre temporades després gràcies a l'empat d'aquest diumenge (1-1) amb l'Atlètic Balears en el partit de tornada del play-off d'ascens a la Lliga 1, 2, 3, que s'ha disputat a l'estadi de Son Malferit de Palma, ha informat l'agència Efe.

Aitor Buñuel, amb un gol a la segona part (min. 65), ha signat un ascens històric, consumat pel valor doble dels gols en camp contrari després del 0-0 de l'anada.

Francesc Fullana de penal (min. 40) havia avançat l'equip balear a la primera part i durant molts minuts els blanc-i-blaus han estat equip de Segona A. Però el conjunt cantàbric ha sabut imposar-se a la intensa calor, a les estretes dimensions del camp, de gespa sintètica, a l'ambient de festa a les graderies i al futbol intens que li ha proposat el rival per aconseguir el seu objectiu.

El partit ha tingut molt poc de futbol i molt d'esforç físic. Fins al penal transformat per Francesc Fullana (min. 40), l'única ocasió clara de gol l'havia tinguda David Barral, el xut potent del qual ha estat desviat per Karl Klaus al córner en una intervenció magistral.

La pilota ha circulat més per l'aire que per la gespa artificial. Els dos equips s'hi jugaven molt i s'ha imposat el contacte i la pilota aèria, més que el joc acadèmic.

Més acostumat a un camp de reduïdes dimensions, el Balears ha sabut explotar les virtuts que l'han duit a conquerir el títol del Grup II de Segona B. Els seus jugadors han treballat en totes les zones. El davanter centre Nuha tant donava un cop de mà en defensa com, en la jugada següent, estava a dalt atent a qualsevol error visitant. I com ell, tots els seus companys.

El Racing s'ha vist obligat a arriscar a la recerca de l'empat. L'1–1 li permetia classificar-se i l'ha cercat amb afany davant un adversari rocós i que no mostrava signes de feblesa. Un golarro de Buñuel (min. 65) ha canviat la història del partit.

En una jugada assajada, el defensa racinguista ha enganxat un obús des de fora de l'àrea que s'ha ficat per entre les cames de diversos jugadors i a la porteria d'un Klaus que, abatut, ha quedat alguns segons de genolls al costat del seu pal dret.

Buñuel ha apagat el foc de les graderies i ha obligat el Balears a oblidar-se de les seves precaucions defensives. Els blanc-i-blaus han anat cap amunt amb decisió en els minuts finals. En la pròrroga, han jugat amb superioritat numèrica després de l'expulsió d'Álvaro Cejudo, però el Racing s'ha defensat amb ordre fins a celebrar un ascens històric.

L'eufòria cantàbrica s'ha desfermat sobre el mateix terreny de joc, davant l'enorme tristesa i desolació en les files d'un rival que tornarà a intentar l'ascens en les pròximes eliminatòries.