COPA DEL REI
Esports 15/02/2012

La RFEF demana temps i no descarta el Calderón

Martí Molina
2 min

BARCELONA.L'endemà que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es reunís amb el Barça i l'Athletic Club per decidir la seu de la final de la Copa, l'organisme demana temps per escollir un estadi i assegura que encara no n'ha descartat cap per a aquest partit. Tampoc el Vicente Calderón, malgrat que el dia 20 de maig -una de les dues dates possibles- hi ha previst un concert de Coldplay.

A principis d'aquesta temporada la Federació va dir que la final es disputaria el divendres 25 de maig, però que tenint en compte que aquest any hi ha Eurocopa, es reservava el dret d'avançar la data al diumenge 20. Això sí, sempre que un dels finalistes [el Barça] no jugui la final de la Champions.

"No està decidida la data ni tampoc l'estadi. I no n'hi ha cap de descartat", explicava Jorge Carretero, el portaveu de la RFEF. El Barça i l'Athletic havien coincidit a demanar jugar al Santiago Bernabéu, però davant la negativa del Reial Madrid a cedir el seu estadi, han de buscar un altre escenari. A més de Mestalla, també hi hauria l'opció del Calderón -si finalment es juga el 25-, una opció que Carretero no veuria amb mals ulls: "Seria un estadi més a tenir en compte", apunta.

En qualsevol cas, el portaveu va sortir al pas dels rumors que apuntaven que un possible escenari seria l'Stade de France de París. Carretero va assegurar que "és la Copa del Rei i, per tant, s'ha de jugar i es jugarà en territori estatal".

Sigui com sigui, encara falta "molt de temps" per a aquesta cita i "no hi ha pressa" per escollir. "Suposo que aviat es prendrà una decisió, però no tenim una data límit. Hem de tenir en compte que la final és al maig i que amb un mes n'hi ha prou per organitzar tota la logística", afegia Jorge Carretero.

Mentrestant, ahir van continuar les peticions perquè el Bernabéu acollís la final. L'última va ser la d'Antonio Basagoiti, el president del Partit Popular al País Basc, que va dir que "el Reial Madrid ha d'estar per sobre de les polèmiques diàries amb el Barça" i que "hauria de cedir el seu camp" a dos clubs històrics com són el Barça i l'Ahtletic Club.

stats