Quin serà el llegat de la directiva actual?

A un any de les eleccions, la junta segueix sense un projecte continuista, amb el risc que això suposa

D’aquí un any el Barça tindrà un nou president. I la directiva actual sembla que no té a punt un projecte continuista. Cap directiu ha fet el pas públicament, tot i que més d’un mira la poltrona de Bartomeu i s’imagina ocupant-la. El poder té aquestes coses. Des de fora no es veuen els horaris terribles, les nits sense dormir. Ser president del Barça et porta al límit, ja que els escollits han de compaginar-ho amb la seva vida laboral. Però, un cop hi arriben, costa de marxar-ne. El poder és així.

A un any de les eleccions, Víctor Font va fent camí conscient que tard o d’hora apareixeran rivals durs. Joan Laporta sembla a punt per fer el pas, amb una proposta que podria dividir el vot opositor a la junta actual. Però qui serà el candidat que tingui el favor de la junta actual? Em sembla impossible que la directiva simplement deixi acabar el seu mandat, com si res. Amb el risc de veure com el 2021 entra una junta que analitza l’economia del club i que pugui arribar a la conclusió que cal executar una acció de responsabilitat. Rosell explica que vol influenciar per evitar candidats amb interessos. Una manera de dir que es mourà contra candidats que no li agradin, com Laporta. De Font diu que no el coneix, però ja adverteix que prefereix que es vengui les accions de l’ARA. Qui serà el seu candidat, doncs? Jordi Roche, l’expresident de la Federació Catalana de Futbol, aposta per no ser l’home de ningú. Per no continuar res. Però, si es presenta, ¿rebria el suport de la junta actual, gairebé per oposició als altres candidats?

Queden molts moviments, en espera del pas endavant de Roche i Laporta. Però el drama del Barça potser és aquest. Sense candidatura oficialista, la directiva actual necessita deixar el club endreçat econòmicament per evitar que s’aixequin estores. Bartomeu aconseguirà arribar al final del mandat, però, per fer-ho, potser deixa un Barça desèrtic. Un dels principals llegats, de fet, podria ser Sarunas Jasikevicius, ja que econòmicament el club no deixa de sumar deutes bancaris que caldrà anar pagant any rere any. Caldrà seguir pagant fitxatges que es van fer a última hora per evitar pèrdues quan Bartomeu ja sigui lluny del Camp Nou. No queda clar quin entrenador s’asseurà a la banqueta del primer equip, ni com es podrà tirar endavant l’Espai Barça. I tot, pendents de saber què passa amb el cas Barçagate i amb la crisi del covid-19. Deixar el club endreçat i amb futur, ara mateix, sembla utòpic, per a Bartomeu. I, conscient que la prioritat potser serà estalviar, Messi ja ha enviat el seu missatge: ell vol guanyar títols. Ens espera un any ben mogut.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF