Rugbi
Esports 01/06/2013

El Quesos Entrepinares defensa el títol de Lliga contra una Santboiana Seat amb més gana que mai

Els catalans busquen un títol que no aixequen des del 2006. La final, a partit únic, es disputa a Valladolid (12.30, www.esport3.cat)

Martí Molina
2 min

ValladolidEl Quesos Entrepinares de Valladolid i la Santboiana Seat es disputen aquest diumenge el títol de campions de la Divisió d'Honor de rugbi. Els castellans, vigents campions, defensen el títol enfront d'un equip que no aixeca la copa des del 2006. La final, a partit únic, es disputa al camp dels val·lisoletans, que van acabar la fase regular en primera posició (12.30 h, www.esport3.cat).

L'equip de Sant Boi ha completat una temporada de menys a més i arriba al partit definitiu amb bona forma. Lewis Williams, el tècnic dels catalans, ha recuperat tots els efectius -amb l'únic dubte de Jake Serex- i afronta el matx amb confiança i seguretat amb els seus homes. Tanmateix, el tècnic ha fet autocrítica durant la setmana: "Crec que vam jugar bé en defensa, a l'àrea de contacte i vam mantenir el nostre nivell físic. Les àrees que van ser bastant pobres eren, les 'touches' i les recepcions de 'kick off'. La nostra melé no va ser consistent durant els 80 minuts i no vam aplicar les nostres estructures bé. Aquestes àrees s'han treballat aquesta setmana i hem de corregir-les per a aquest diumenge".

Els jugadors han arribat aquest dissabte al migdia a Valladolid i s'han concentrat a un hotel als afores de la ciutat. Un espai tranquil i solitari per conjurar-se de cara al darrer partit de la temporada. "Hem de fer el nostre joc, el que sabem fer. Tenir la pilota i moure-la amb velocitat", explicava el capità Marc Puigbert poc abans de marxar cap a la ciutat castellana.

Aquest diumenge es veuran les cares el vigent campió, el Quesos Entrepinares, que també ha estat el primer classificat a la fase regular. Els de Valladolid van arribar a la final la setmana passada, després de superar 'in extremis' El Salvador, l'altre equip de la ciutat. Pel què fa als precedents entre Quesos i Santboiana, aquesta temporada els castellans van imposar-se amb contundència en el partit de la primera volta, disputat a l'estadi Pepe Rojo (46-14), tot i que a la segona volta el triomf va ser per als catalans (26-19), en un resultat que gairebé els assegurava la segona posició a la taula.

Un dels temes que més preocupen a l'equip és el factor camp, tant per les condicions del terreny de joc com per la influència que puguin tenir els aficionats locals en les decisions arbitrals. Tanmateix, això no vol ser excusa per una Santboiana que arriba a la cita amb més gana que mai, i disposada a menjar-se el món per tornar a alçar el títol de Lliga, precisament a la temporada en què l'equip ha tingut més canvis (amb el coimat de jugadors històrics, i el pas endavant dels joves del planter).

stats