GRADA D'ANIMACIÓ
Esports 09/03/2013

Què sabia Benedito i per què va mentir Rosell?

En un debat electoral a 8TV el 2010, el president va negar l'existència de l'acord firmat amb la Grada

Albert Solé
2 min

Barcelona.Sandro Rosell va haver d'admetre dilluns passat el que havia negat rotundament durant els últims tres anys: que havia firmat un pacte preelectoral amb deu grups d'animació, i un d'aquests eren els Boixos Nois. Dijous a la nit Catalunya Ràdio va aconseguir en exclusiva el document que ho acreditava, del qual només hi havia 11 còpies. En paral·lel, dijous també va començar a córrer per internet un fragment del debat electoral que van fer els quatre candidats a les eleccions del 2010 a 8TV, en què es veia com Agustí Benedito preguntava a Sandro Rosell directament si havia firmat algun acord amb els grups de la Grada d'Animació, i el màxim favorit a la victòria, i actual president, l'hi negava rotundament. Benedito acceptava la resposta seriós, conscient de la ficada de pota de Rosell.

Per què Benedito va fer aquesta pregunta en directe a mig debat? Des de la mateixa nit que va quedar segon a les eleccions, Benedito va dir que es prepararia per a les del 2016 i en aquests tres anys s'ha reunit amb moltes penyes i socis del Barça, i a vegades explica aquesta anècdota, el perquè de la pregunta. El debat a 8TV es va emetre la nit del dijous abans de les eleccions, però es va gravar al migdia d'aquell mateix dia. Hores abans Benedito va rebre una trucada d'una font que li assegurava l'existència del pacte, que hi havia un paper firmat i que li entregaria l'endemà, divendres. Amb aquesta informació, el candidat a la presidència del Barça va voler posar a prova Rosell, que va quedar molt sorprès per la pregunta i ho va negar. A la font no li va agradar que aixequés la llebre en directe i es va fer enrere, i Benedito es va quedar sense la prova, que hauria tret en el debat d'aquell divendres a TV3 per deixar Rosell en evidència.

Per què Rosell ho nega?

Rosell va firmar aquell acord -en què s'exigeix el rebuig a la violència- el 16 de maig, però de seguida es va adonar que la presència dels Boixos Nois es podria malinterpretar, perquè és una marca associada a la violència, encara que la majoria dels seus membres ja no ho siguin. Fonts pròximes a Rosell expliquen que els Boixos van deixar de formar part de l'acord, i el dia de la presentació del projecte de la Grada Jove durant la campanya a la universitat no hi van anar. Per aquest motiu, quan Benedito li va fer la pregunta ell ho va negar, perquè, sense els Boixos a dins de l'acord, ja no considerava que estigués mentint. Rosell admet internament que l'error real va ser no firmar un segon acord sense la firma dels Boixos.

Sandro Rosell no farà cap altra roda de premsa per demanar disculpes per aquesta mentida, però sí que explicarà això quan un altre periodista tingui l'ocasió de preguntar-l'hi.

En aquestes trobades amb socis, Agustí Benedito també ha explicat algun cop que ell també es va reunir amb els grups d'animació durant la campanya, però que va posar com a condició que els Boixos Nois no hi fossin. I així va ser.

stats