Apunt blaugrana
Esports 03/09/2011

Què és un compromissari?

Albert Solé
2 min
Què és un compromissari?

Fundació Qatar, a les seves mans

Quan dijous la junta directiva del Barça va comunicar que, tot i que no n'estava obligada, decidia posar a mans dels socis compromissaris la ratificació de l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar -a més de la prohibició del tabac a l'estadi i la creació de la Grada Jove-, molts aficionats no-socis del Barça es van preguntar què és un soci compromissari i a les mans de qui recauen unes decisions tan importants. Doncs seran les mateixes persones que al mes d'octubre van votar a favor -per un estret marge de vots- de l'acció de responsabilitat contra la gestió de Joan Laporta i la seva junta.

Qui pot ser soci compromissari?

Per tenir condició de soci compromissari cal ser major d'edat, tenir més d'un any d'antiguitat com a soci i no tenir suspesa la condició de soci per cap motiu disciplinari previ. Tots els que compleixen aquests requisits entren en un sorteig del qual se n'escullen uns 3.300, que representaran els 180.000 socis durant dos anys.

Només voten els compromissaris?

No. L'assemblea general del Barça la formen unes 4.300 persones (balla en funció del cens en cada moment), unes 3.300 són socis compromissaris, uns 980 són els socis amb més antiguitat, tots els expresidents, els membres de la comissió de disciplina i la comissió econòmica del club i, a més, tots els membres de la junta directiva -els que siguin en cada moment- i 25 socis designats per la junta en funció dels seus mèrits i la seva significació social.

Qui votarà aquesta vegada?

La composició de l'assemblea actual es va sortejar el 23 d'abril del 2010 encara en el mandat de Laporta. La seva funció va entrar en vigor l'1 de juliol del 2010 i caducarà el 30 de juny de 2012. Està formada exactament per 3.306 socis compromissaris (resultat de multiplicar el cens per 0,015 i afegir-hi 850), els 982 socis més antics (resultat de multiplicar el cens per 0,006), els 17 directius, els 25 socis significants i els expresidents i els membres de les comissions.

Tothom hi participa?

Mai participen en l'assemblea ni la meitat dels convocats. De fet, l'any en què hi va haver més participació va ser el 2010 i van ser uns 1.000 d'aquests 4.300. En anys anteriors era habitual fer assemblees només amb 300 o 400 persones.

stats