FUTBOL
Esports 17/10/2011

Bartolomé "Tintín" Márquez "A Qatar no he vist res estrany, veig que tenen totes les llibertats"

David R. Jover
1 min
Tintín Márquez té dos anys de contracte amb l'Aspire, a més d'un any opcional.

Tintín Márquez, exentrenador de l'Espanyol, fa dos mesos que és a Qatar. Entrena l'Aspire, que té l'objectiu de formar joves jugadors sota el projecte Football Dreams.

Com sorgeix l'oportunitat d'entrenar a Qatar?

Per casualitat. Fa dos anys hi vaig anar i em va agradar l'organització. Passat aquest temps, em va trucar Josep Colomer i em va oferir venir. No m'ho vaig pensar dues vegades.

Què t'han demanat els dirigents?

Formar jugadors per poder jugar l'any vinent a Primera. Però costarà.

Són massa joves.

Sí, tenen 17 anys i són tots africans. Només fa dos mesos que són a Qatar. Són jugadors que jugaven en pobles i que cal fer-los.

Teniu grans instal·lacions.

És increïble. Hi ha catorze camps de gespa natural, un de cobert per a 8.000 persones, piscines, camps de futbol sala, bàsquet... No ens falta de res.

L'objectiu és formar-los per al 2022?

És un projecte. No pensen en el Mundial del 2022. Però el que és evident és que si surt algun bon jugador dels que formem el nacionalitzaran.

I la vida a Doha com és?

És molt tranquil·la la ciutat. És força europea, tot i que té les seves limitacions, com l'alcohol. S'hi viu bé, no en tinc cap queixa.

A Barcelona hi ha gent que no pensa el mateix.

No he vist res estrany. És un país molt tranquil i amb bona gent. Sí que hi ha un emir que mana, però veig que tenen totes les llibertats. La gent no s'ha de preocupar.

stats