BARÇA
Esports 31/05/2013

Puyol: "Vaig oferir al club renunciar a la renovació abans de ser operat"

El capità, de 35 anys, afirma que vol seguir al Barça fins als 40 anys

Ara
3 min
Carles Puyol, durant la roda de premsa

BarcelonaCarles Puyol ha trencat un silenci de més de dos mesos en oferir una roda de premsa en què ha dit quines són les seves sensacions amb una llarga explicació sobre que va passar abans de ser operat al gener. Acompanyat d'Iniesta, Valdés i Xavi a la sala de premsa, Puyol ha declarat que "volia explicar què ha passat amb la meva lesió. La temporada passada, ara fa un any, vaig fer-me una artroscòpia per netejar-me el genoll que va anar bé. El primer partit de la pretemporada contra el PSG va anar bé. El segon es va decidir que jugaria 60 minuts, però als 40 minuts vaig notar unes molèsties i als 45 minuts vaig demanar el canvi. Els doctors van mirar el genoll inflamat, tenia líquid i sang. Es va pensar que havia forçat massa per poder ser a la pretemporada. Vaig abaixar el ritme de treball fins al partit de lliga, el primer, quan aguanto 45 minuts i demano el canvi de nou. A Pamplona em van trencar el pòmul, després vaig lesionar-me l'altre genoll. Després, contra el Benfica vaig rebre al colze... però pensava que era temps que guanyava per recuperar el genoll, quan a finals d'any, el dia del Betis, no aguanto i demano el canvi de nou. L'únic partit que vaig jugar sense molèsties va ser contra l'Atlètic de Madrid, just abans de les vacances. Aquella setmana, però, el club truca per renovar i sense molèsties, els dic que sí, que tirem endavant. I tanquem l'acord".

Posteriorment, Puyol ha recordat com "durant les vacances segueixo entrenant, però al gener noto molèsties de nou i un dia entrenant-me noto un cos lliure al genoll. El podia tocar i sabia que tocava operar-se. Era el mateix que m'havia passat feia anys. La meva idea era aguantar fins a finals de temporada i operar-me, però un dia no vaig poder més entrenant-me, patia molt. Parlem d'un cos lliure d'un centímetre, així que reuneixo els doctors, i el Juanjo Brau, i demano ser operat. I els dic que renuncio a la renovació. Vaig trucar al president i ell em va dir que no calia, que estigués tranquil".

Puyol ha seguit recordant tot el que va passar: "Eren moments complicats, renovo i dic al club que no compliré el contracte si sento que no estic a punt. Notava moltes molèsties, m'entrenava malament. Jo necessito estar fort físicament, no sóc un home tècnic. I el dia del Milan, en Roura parla amb mi, em diu que no jugaré. Jo entenc les explicacions, les comparteixo. Jo no estava millor que els meus companys. Es va jugar, es va guanyar i l'endemà entrenant-me contra el Barça B, un dia que plovia, acabo amb el genoll carregat. I dos dies després el genoll diu prou; hi tenia massa líquid". Tot seguit, "els metges em van dir d'anar a veure el doctor Cugat, i ell em diu que haig de ser operat, i que estaria unes quatre setmanes de baixa. Li dic que sí, que ho fem aquella mateixa nit. Però la operació, que havia de durar 30 minuts, va durar 2 hores i 30 minuts. I un cop acabada, li pregunto a Cugat quan podré tornar a jugar, però em recomana que estigui quatre o cinc mesos recuperant-me, no pas quatre o cinc setmanes com jo volia. Quatre setmanes després no podia ni caminar. Ara ja estic millor".

La relació amb el club

Puyol ha deixat clar que "vaig parlar amb el doctor Cugat acompanyat dels metges del Barça, el club ho sabia. Dos dies després de ser operat insisteixo al president que si no estic fort, no compliré el contracte". El capità ha insistit que "la meva idea és seguir treballant molt aquest estiu i intentar arribar fort a la pretemporada". Sobre el seu futur, ha insistit que vol "jugar fins als 40 anys i m'agradaria seguir al Barça, ampliar el contracte".

Sobre les raons del seu silenci, Puyol ha recordat que quan volia parlar, "va tornar en Tito" i va preferir cedir el protagonisme al tècnic. "Pensava que podria jugar abans i no tardaria tant a oferir aquesta roda de premsa", ha afegit. El jugador de la Pobla ha reconegut que "hauria estat més fàcil parlar abans per deixar les coses clares, aquí potser he fallat. Gent amb experiència com Àngel Mur em va aconsellar de sortir i parlar. No li vaig fer cas i va ser un error".

El futur amb Espanya

El defensa ha admès que en algun moment s'ha plantejat abandonar el futbol, però mai "marxar al Milan", i ha afegit que "una temporada així potser no la puc aguantar". Puyol ha recordat la seva bona relació amb Del Bosque, i ha deixat clar que "ara no toca parlar sobre el meu futur a la selecció espanyola".

Sobre el comiat d'Abidal i Valdés, Puyol ha dit que "cal acceptar que les coses van així, és llei de vida. Un dia em tocarà a mi. El cicle d'aquest equip té corda per estona. El club ha de treballar molt per mantenir l'equip al millor nivell". De Valdés, Puyol ha dit que "és el millor porter del món, un amic, una persona que sempre va de cara".

stats