Rein Coertjens i l'espanyola Elena Bris són els primers corredors que ha travessat la meta de la Mallorca 312

Rein Coertjens ha travessat la meta amb un temps de vuit hores i cinquanta-quatre minuts

El primer cicloturista a completar la Mallorca 312, prova ciclista que recorre gran part de l'illa de Mallorca  ha estat el belga Rein Coertjens. Elena  Bris Fernández ha estat la primera dona a completar la competició.

Rein Coertjens ha travessat la meta  amb un temps de vuit hores i cinquanta-quatre  minuts, gairebé amb mitja hora d'avantatge sobre el segon, l'alemany  Dominic   Aigner Coertjens , que ha marxat 260 quilòmetres en solitari al capdavant,  afirmava que "no era el meu pla l'anar escapat tants quilòmetres, però en l'última part  de la pujada a Puig  Major  tothom va començar a minorar la marxa i jo no volia  perdre el ritme. Esperava que algú m'agafés, però no ha estat així”.  Així mateix es  va mostrar molt satisfet després de mesos preparant-se per a aquest dia.

Per la seva banda, la  primera dona de la Mallorca 312 , l'espanyola Elena  Bris  Fernández ha
arribat a meta després de deu hores i quaranta-nou minuts.

Pel que fa a la primera part de la prova, els 167 quilòmetres de la Mallorca 167 el primer cicloturista en completar-la   ha estat el britànic Adam Moore amb un temps de quatre hores i quaranta-tres minuts, mentre que la primera dona, la belga   Annick     Dirck  , ha arribat en un temps de cinc hores i vint minuts.

Encara queden molts ciclistes per completar el repte de la Mallorca 312 . No serà fins a les 21 hores que es tancarà el control de la Mallorca 312 i es donarà pas a la festa final a l'envelat en el qual tots els ciclistes gaudiran després de complir la gesta.

Joaquím 'Purito' Rodríguez assenyalava, prèviament a la sortida de la marxa, que la Mallorca 312  "és una corrreguda molt especial, perquè permet fer 312 quilòmetres a l'illa. Malgrat la duresa, m'han dit que és molt divertida i és una festa per al ciclista; un homenatge que ens feim".

L'aventura de la 312 consisteix a fer la volta a l’illa de Mallorca i, una vegada més, els estrangers tornen a copar el 60% de la participació, davant un 40% de ciclistes locals i espanyols que viuen amb entusiame la prova. La majoria dels turistes que ens visiten arriben principalment d’Anglaterra i Alemanya per gaudir de la 312 en un entorn incomparable.

De moment, el dorsal 312 i convidat, Joaquim 'Purito' Rodríguez, és el gran animador de la correguda. Des del començament s'ha despenjat del gran grup per encapçalar la cursa no competitiva. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF