CICLISME
Esports 09/01/2013

Purito marxaria de Katiuixa si no es pot assegurar el Tour de França

Albert Rabadan
1 min
Purito patint durant l'ascensió a la Bola del Mundo en la 20a etapa de la Vuelta.

BARCELONAEl millor ciclista de la temporada 2012 segons el rànquing UCI WorldTour, el català Joaquim Rodríguez, podria marxar de Katiuixa si aquest equip no pot assegurar la seva presència al Tour de França. L'equip rus no va ser acceptat a la màxima categoria del ciclisme i ara està a l'espera d'una resolució del seu recurs al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per redreçar la situació.

Joaquim Purito Rodríguez, inicialment partidari d'esperar el resultat del TAS i ser fidel al seu contracte -renovat aquest any i del qual renegociava una ampliació-, ha demanat al seu mànager, Àngel Edo, que "acceleri els tràmits per alliberar-lo del contracte amb Katiuixa", segons publica el diari El País . Segons diferents mitjans, Rodríguez tindria tancat un acord amb un gran equip fins a la temporada 2015 -amb unes condicions econòmiques fins i tot superiors a les que li ofereix Katiuixa- per assegurar-se la presència al Tour de França d'enguany, que considera molt adequat a les seves característiques.

Ahir, de fet, els organitzadors del Giro d'Itàlia ja van comunicar a l'equip rus, Katiuixa, que no serà convidat a la prova italiana, on el català va ser subcampió l'última temporada.

stats