LLIGA
Esports 16/01/2012

Punt final a 281 dies sense rebre gols al Camp Nou

Nuria García
2 min

BARCELONAAhir es va trencar una ratxa que feia molts mesos que durava. La del nombre de partits de Lliga sense encaixar un gol al Camp Nou. Amb el gol que ahir va marcar el jugador del Betis Rubén Castro al minut 31 es va trencar una ratxa de 281 dies sense que el porter del Barça recollís la pilota del fons de la xarxa de la seva porteria. L'últim gol a la Lliga que el Barça havia rebut al Camp Nou va ser el 9 d'abril del 2011, quan Corona, de l'Almeria, va superar Pinto. El porter de Cadis substituïa aquell dia Víctor Valdés, que estava sancionat per acumulació d'amonestacions. Així doncs, si mirem les xifres de Víctor Valdés a la Lliga, el porter de Gavà no encaixava un gol com a local des del 19 de març del 2011, quan Manu del Moral, jugador del Getafe, va fer el que va ser el 2-1 final.

El Barça, doncs, s'ha quedat a un sol pas de tancar tota la primera volta de la competició de la regularitat sense encaixar cap gol al Camp Nou, ja que si ahir Víctor Valdés no n'hagués rebut cap -en va rebre dos- només hauria d'haver mantingut la porteria a zero contra el Màlaga, en el partit de la primera jornada de Lliga que es jugarà diumenge que ve, després que fos ajornat al seu moment per la vaga de futbolistes.

Gol a la Lliga de Campions

Però el d'ahir no va ser el primer gol que el porter blaugrana encaixava aquesta temporada. Al mes de setembre, concretament el dimarts 13, a la Lliga de Campions, el Barça s'enfrontava en la lligueta de grups al Milan -amb el qual es jugava la primera posició del grup-. En el temps afegit, Thiago Silva va superar Víctor Valdés i, de retruc, va aconseguir el gol que significava el definitiu empat a dos.

stats