VELA
Esports 07/06/2013

Gisela Pulido manté la motivació pel 'kitesurf', malgrat que no podrà ser olímpica

La no-inclusió d'aquesta prova com a disciplina olímpica per als Jocs de Rio 2016 no desamina la vuit vegades campiona del món

Efe
2 min

BarcelonaA 19 anys, la vuit vegades campiona del món de 'kitesurf' Gisela Pulido manté la motivació per "la passió de la seva vida" i, a pesar del cop que va significar la no-inclusió del 'kitesurf' com a disciplina olímpica, continua amb fam per seguir fent història en aquest esport.

La regatista de Premià de Mar reconeix, en una entrevista concedida a Efe, que la decisió a "última hora" de la Federació Internacional de Vela (ISAF) de deixar fora el 'kite race' dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 va ser "un desastre", perquè "anar a Rio hauria significat preparar-me pel 'race', que és una història totalment diferent del 'freestyle' –estil lliure– que faig. El meu somni era participar a unes Olimpíades i guanyar una medalla", reconeix.

El novembre del 2012, l'assemblea del màxim organisme mundial de vela es va fer enrere en la decisió de considerar el 'kite surf' esport olímpic, i finalment el 'windsurf' va mantenir l'esmentada categoria per a Rio 2016.

"Quan van dir que sí, jo estava superfeliç, no m'ho podria ni creure. Va ser una passada. Però va durar poc, l'endemà ja ho havien canviat. Al final tot es va fer de mala manera, per darrere", apunta.

En aquest sentit, Pulido no dubta a assenyalar que el canvi de criteri de la ISAF es va deure a motius purament "polítics i econòmics", perquè, segons opina, hi va haver pressions entre algunes federacions i els fabricants.

"Personalment, no sóc partidària que s'elimini el 'windsurf' pel 'kite', però crec que a Rio hi haurien d'estar tots dos, perquè hi ha poques disciplines tan atractives com el 'kite'", emfatitza.

Malgrat els seus vuit títols mundials, Gisela no perd l'entusiasme pel 'kitesurf' i, després de quedar tercera el 2012, busca recuperar de nou el lideratge mundial.

Per això va decidir fer la pretemporada a Orlando (Estats Units), per posar-se a les ordres de Mike Ferraro i Ryan Jones, els grans gurus del 'wakeboard', una barreja d'esquí aquàtic i 'surf de neu'.

"El més difícil per a un esportista no és arribar a guanyar, sinó mantenir-se al mateix nivell i, si és possible, ser el número u. He de reconèixer que quan vaig començar a guanyar, aquest esport era més fàcil, però ara el nivell és altíssim i has d'estar a un nivell impressionant per guanyar", reflexiona.

A l'amor incondicional pel 'kite', l'aigua i el vent, hi suma una altra nova passió: el periodisme. Des de fa un any, Pulido fa aquesta carrera a distància, la qual cosa li permet compaginar els estudis amb l'esport que practica des que era una nena.

stats