ALPINISME

Pujar a l'Aconcagua i baixar-ne esquiant... amb 86 anys

El japonès Yuichiro Miura afronta el seu últim repte després d'escalar l'Everest amb 80 anys

L'edat no necessàriament és una barrera. I als 86 anys Yuichiro Miura ho sap bé. L'alpinista japonès ha viatjat aquest dimecres cap a l'Argentina per intentar fer realitat un somni: pujar a l'Aconcagua i baixar-ne esquiant.

L'octogenari esquiador pretén tornar a assolir el cim més elevat d'Amèrica del Sud, amb 7.000 metres d'altura, que ja va coronar fa trenta anys. "En aquesta muntanya puc fer realitat un somni", va dir Miura durant la presentació de l'expedició. L'esquiador va descriure l'Aconcagua com una muntanya "meravellosa" i en va destacar les vistes "impressionants" de l'oceà Pacífic i de Santiago de Xile.

Yuichiro Miura arribarà al camp base de la muntanya el 10 de gener, des d'on començarà l'ascens. Comptant el descens, l'aventura durarà aproximadament tres setmanes. Miura Estarà acompanyat per un equip de sis professionals i experts en muntanyisme.

Entre els membres de l'expedició hi ha el seu fill, Gota Miura, de 59 anys, que va ser esquiador olímpic i l'ha acompanyat en diverses aventures, així com dues persones encarregades de la logística i la comunicació, un metge, dos càmeres i un assistent per a la pujada.

En la seva última roda de premsa, Miura va admetre que aquest podria ser "l'últim desafiament" d'una llarga carrera com a esquiador que l'ha portat als cims més alts de la Terra i l'ha convertit en la persona més longeva en coronar l'Everest, amb 80 anys.

Després d'arribar al cim de l'Aconcagua, i si la seva condició física l'hi permet, Miura té previst realitzar una baixada amb esquís fins a un camp base situat uns 2.000 metres més avall.

L'octogenari va admetre el risc que suposa aquest desafiament i, per tranquil·litzar els seus seguidors, va assegurar que "prendria la decisió de deixar-ho córrer" si veiés que no pot arribar al cim.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF