08/12/2011

Prudència al vestidor blanc

2 min
Prudència  al vestidor blanc

MADRID.Durant tota la temporada passada, un dels discursos més habituals de José Mourinho era insistir que els seus segons anys al capdavant d'un equip eren molt millors que el primer. Així li havia passat al Porto, al Chelsea i a l'Inter de Milà i estava convençut que també li passaria al Reial Madrid.

I com que la paraula de Mourinho és paraula de Déu per al madridisme, tothom el va creure. I, de moment, els resultats sembla que li donen la raó. Però només ho sembla. Perquè no és que el Madrid estigui millor: és que el Barça està pitjor.

El Madrid va arribar al Camp Nou imbatut i havent perdut quatre punts en dos empats, 0-0 contra el Mallorca en la primera jornada de Lliga i contra el Llevant en la cinquena. Aquest any arriba al clàssic havent perdut cinc punts: una derrota i un empat. Totes dues ensopegades van ser consecutives al mes de setembre, contra el Llevant i el Racing de Santander, en la quarta i cinquena jornada del campionat.

Llavors, ¿com expliquem el canvi també en l'actitud de Mourinho? No és cert el que diuen alguns mitjans oficialistes en referència al fet que Florentino li ha fet un toc d'atenció i per això el de Setúbal té un to molt més tranquil a les rodes de premsa. Fals. Ningú s'atreveix a dir-li res a Mou, i encara menys el president Pérez, feligrès número u de la religió mourinhiana. Simplement l'entrenador blanc entén que ara no cal desviar l'atenció. Abans, quan el Madrid jugava malament o perdia, intentava que la roda de premsa agafés més protagonisme que el joc del seu equip.

I un altre punt important: no vol servir de motivador per als jugadors del Barça. Sap que escalfar el partit de dissabte només beneficiaria els de Guardiola. Per això no cal esperar cap numeret dels seus abans del clàssic. Ara, si les coses no surten com ell creu, segur que hi ha xou a la roda de premsa post partit.

Prohibit parlar del Barça

I aquest pensament que té Mourinho és el mateix que ha transmès als seus jugadors. Han anul·lat totes les entrevistes individuals, tots els actes promocionals i tots els components de la plantilla tenen una premissa clara: prohibit parlar del Barça. No volen donar ni un sol motiu, ni una sola guspira, que pugui encendre els ànims dels blaugranes. Dit de manera col·loquial, no les tenen totes i, per tant, no volen despertar la bèstia.

stats