LLIGA
Esports 12/01/2013

José Mourinho, en hores baixes

àlex Gozalbo
3 min

BARCELONAUn Reial Madrid a qui se li acumulen els problemes visita aquest vespre (20 hores, Canal+ Liga i GolT) l'Osasuna. José Mourinho, entrenador de l'equip blanc, està disgustat amb Sergio Ramos, que dijous va ser sancionat amb cinc partits per haver insultat l'àrbitre Miguel Ángel Ayza Gámez, i Pepe, que va esperar a operar-se fins a tornar de les vacances. Durant la seva absència, companys com Carvalho, Varane i Raúl Albiol hauran de treure les garrofes des de l'eix de la defensa. A més, el tècnic portuguès es va veure implicat dijous en un incident amb un aficionat, que l'acusa de propinar-li una puntada de peu al cul en un centre comercial de Majadahonda. El seguidor assegura que tan sols volia fer-se una foto, però el club matisa que l'estava insultant.

Mourinho, que acostuma a presumir de controlar les seves emocions, està nerviós, com va demostrar dimecres en xutar contra la seva banqueta una pilota per protestar una decisió arbitral. El tècnic, que ha rebut moltes crítiques per no assistir a la gala de la Pilota d'Or, no roda fi.

A 16 punts del Barça i a cinc de l'Atlètic de Madrid, l'equip blanc no podrà comptar amb Cristiano Ronaldo al Reyno de Navarra, on haurà d'aprendre a competir sense el seu davanter de referència. Les estadístiques quan el portuguès no marca, un fet que aquesta temporada tan sols ha passat en 8 dels 18 partits, són devastadores. El conjunt ha deixat escapar 14 dels 24 punts en joc i ha acumulat tres victòries, un empat i quatre derrotes.

José Mourinho, que recupera Marcelo, estudia com minimitzar l'impacte en el joc que tothom preveu per la baixa de Cristiano Ronaldo. El davanter és decisiu pels seus gols, però també per com condiciona l'estil ofensiu del seu equip. Sense ell, adéu a la verticalitat que el Reial Madrid acostuma a exhibir. El portuguès, amb permís del club, no es va entrenar ahir amb la resta dels seus companys. El club, a més, va anunciar la cessió de Nuri Sahin al Borussia Dortmund.

Els mitjans de comunicació que s'editen a Madrid han començat una campanya per separar la renovació de Cristiano Ronaldo de la continuïtat de José Mourinho. La majoria dels seguidors del club blanc hi estan d'acord. No hi ha dubtes sobre el rendiment del futbolista, que contra el Celta va escenificar la seva incidència en el joc anotant tres gols.

El Reyno de Navarra és un camp habitualment hostil per al Reial Madrid, que la campanya 2009-10 es va deixar dos punts a Pamplona (0-0) i la 2010-11 va sortir derrotat del camp de l'Osasuna (1-0). La temporada passada, en canvi, l'equip blanc va aconseguir una victòria amb molts gols (1-5).

Obligat per la sanció a Adán, José Mourinho repetirà amb Iker Casillas de titular, tal com va fer al partit de Copa del Rei contra el Celta de Vigo. El porter, que intenta fugir de declaracions polèmiques i espera que el temps jugui a favor seu, va tenir dimecres una actuació clau, amb tres intervencions de mèrit quan el marcador assenyalava un ajustat 2-0.

L'Osasuna, que és cuer de Primera Divisió amb tan sols 14 punts en 18 partits, aportarà la novetat de Miguel de las Cuevas, que va ser presentat ahir amb l'objectiu d'ajudar a aconseguir la permanència. El seu entrenador, José Luis Mendilibar, ha preparat un partit incòmode per al Reial Madrid i demana agressivitat als seus futbolistes. Conscient de la seva inferioritat tècnica, vol guanyar la batalla física.

L'entrenador segueix amagat

José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, segueix sense parlar i ahir va enviar Gonzalo Higuaín a la roda de premsa. "Siguem realistes. La Lliga s'ha posat difícil, però cal seguir lluitant fins al final", va explicar el davanter, que té clar quin és el gran objectiu del club: "No ens passa pel cap no guanyar la Lliga de Campions", va dir.

stats