LLIGA
Esports 22/01/2012

Prohibit ennuegar-se a Màlaga

Toni Padilla
3 min
MÀXIMA CONCENTRACIÓ 
 Pep Guardiola vol que  tot l'equip mantingui la concentració per jugar aquest partit que queda entre els dos clàssics.

MÀLAGA (ENVIAT ESPECIAL)Poc tenia a veure la cara de Josep Guardiola amb la dels periodistes i els 60 aficionats que van volar ahir amb l'expedició oficial del club a Màlaga. L'alegria per fer nit a la ciutat andalusa -el Barça sol viatjar el mateix dia del partit, no com ahir- i la ressaca de l'últim triomf a Madrid es notaven en les rialles i bromes, i en el fet que ahir es va batre el rècord de seguidors que s'apuntaven al viatge amb el mateix vol del primer equip. Guardiola, en canvi, feia cara de pocs amics, pensant segurament en un partit d'aquells que pot tallar la digestió si no s'està atent. Situat entre els dos plats suculents del clàssic, el duel amb el Màlaga preocupa molt al tècnic de Santpedor, que sap que no es poden perdre punts en un estadi complicat, ja que el rival té diners i no para de créixer.

El Màlaga fa dos mesos que no guanya (des del 28 de novembre davant del Vila-real per 2-1) i omplirà el seu estadi per fer-se fort davant d'un Barça que farà canvis respecte als herois de l'últim triomf al Santiago Bernabéu. El Barça recupera Pedro, lesionat des de fa dues setmanes, per un partit en què l'obligació és treure's de sobre aquesta fama d'equip que juga bé però pateix a molts camps com a visitant, com s'ha pogut veure al camp de l'Espanyol, del Getafe i de la Reial Societat. Conscients que el Reial Madrid haurà de lluitar contra un gran rival -l'Athletic Club de Marcelo Bielsa- i els seus nervis, el Barça ha preparat de manera obsessiva el duel d'avui per evitar ensurts i assegurar-se com a mínim seguir a cinc punts. Fallar seria un pecat però, de fet, molts jugadors confien en els bascos i, sense dir-ho, somien a viure una setmana rodona i poder acostar-se al liderat.

Els nervis també poden anar en contra del tècnic local, Manuel Pellegrini, xiulat ja per la seva afició i amb la baixa d'un dels seus millors jugadors, el francès Toulalan -que serà substituït per Camacho-. El tècnic xilè, per cert, ja ha convocat el seu últim reforç, l'exporter de l'Espanyol Carlos Kameni, que lluitarà per la titularitat amb Caballero. L'estil de joc del que va ser tècnic del Reial Madrid, però, pot ajudar el Barça, ja que no sol ser un entrenador gaire defensiu. Ahir Guardiola va lloar el seu rival, recordant, de pas, com qui no vol la cosa, que quan ell era tècnic del Madrid, el club blanc "jugava molt bon futbol". Guardiola va afegir que "el Màlaga és un equip amb molta experiència, tenen laterals molt llargs i molt profunds, tenen jugadors de qualitat, extrems que saben jugar i jugadors en punta que van molt bé a l'espai. Han fet molts fitxatges, però la seva qualitat individual sempre la tenen".

Guardiola podria donar minuts a Javier Mascherano per donar descans a Carles Puyol, un home destinat a ser titular dimecres en el partit de tornada de la Copa del Rei. Del capità, per cert, Guardiola va dir que "si vol, podrà jugar fins als 40 anys". El tècnic de Santpedor, que ha convocat els jugadors del filial Isaac Cuenca, Jonathan dos Santos i Sergi Roberto, va insistir ahir que cal centrar-se perquè l'equip està a cinc punts del liderat tot i haver fet una bona primera volta. "No hem canviat res, simplement volem anar allà i agafar les bones coses que puguem fer, analitzar el Màlaga de Manuel Pellegrini, defensar i atacar bé i guanyar el partit. Sempre tenim la idea d'anar a guanyar i, tot i que a fora els resultats no han estat del tot bons, sempre hem intentat anar a guanyar. Si no ho fem, probablement no tindrem opcions. Si no ens volem allunyar més del rival, hem de guanyar a Màlaga". Paraula de Pep.

stats