COPA DEL REI
Esports 24/01/2013

Primera final amb el Bernabéu com a premi

Albert Solé
3 min
CESC SÍ, MONTOYA NO 
 El d'Arenys ha entrat a la convocatòria, mentre que Montoya es queda a Barcelona, igual que Bartra, Dos Santos i Cuenca.

BARCELONAEl gol de Camacho a l'últim minut del partit d'anada del Camp Nou va ser un contratemps, però no requereix cap heroïcitat per part del Barça avui a Màlaga (22 h, Tele5). Aquell 2-2 final només obliga els homes que dirigirà Jordi Roura a guanyar el partit -o a empatar a 3 o més gols-, cosa que ja van fer a la Rosaleda fa deu dies en Lliga, i de manera brillant (1-3). I si el Barça ho aconsegueix, el premi que els espera a les semifinals serà jugar contra el Madrid altre cop -l'any passat es van creuar als quarts de Copa, i fa dos a la final-, amb el partit d'anada al Santiago Bernabéu la setmana que ve.

Mentre Tito Vilanova sigui fora tractant-se de la seva malaltia, Jordi Roura serà l'encarregat de donar les directrius a la sala de premsa. Ahir el segon entrenador blaugrana va ser clar a l'hora de valorar la transcendència del partit d'aquesta nit: "No ens afectaran les dues ensopegades perquè tothom és conscient que aquest és el primer match ball de la temporada i només ens val la victòria". Tenint en compte això, el gran dubte és saber si els tècnics tornaran a confiar en l'anomenat equip B , si optaran per un híbrid entre l'A i el B o bé apostaran per l'equip titular habitual dels últims partits, a excepció de Pinto sota els pals. En aquest sentit, Roura va deixar la porta oberta a la possibilitat que juguin tots els titulars: "A l'hora de plantejar les alineacions intervenen molts factors, però els dies de recuperació són importants, i aquest cop n'hem tingut molts". Van jugar dissabte a Sant Sebastià, i avui és dijous.

Quatre descartats

Per primer cop aquesta temporada, el Barça no té cap jugador de baixa, ja que Cuenca i Villa han rebut l'alta aquesta setmana. Només queden per tornar Muniesa i Abidal, però cap del dos té encara fitxa federativa -el francès la tindrà aviat, tal com va anunciar Sandro Rosell-. Així, amb 23 homes disponibles, Roura s'ha endut a Màlaga totes les primeres espases de la plantilla -inclòs Piqué, que acaba de ser pare per primer cop-, amb una convocatòria de 19 homes, i ha deixat a Barcelona Jonathan dos Santos, Montoya, Bartra i Cuenca. En aquella llista hi ha entrat també David Villa, absent els últims partits per una lesió muscular, tot i que podria ser el jugador descartat a última hora.

Mai a semifinals

A Màlaga esperen amb candeletes el partit d'aquesta nit. El 2-2 de dimecres passat els dóna moltes esperances de poder-se classificar per primer cop per a unes semifinals de Copa del Rei, una fita per al club malagueny, i per això es preveu que la Rosaleda s'ompli a vessar. El tècnic, Manuel Pellegrini, només ha donat descans a un dels seus jugadors titulars, el francès Jeremy Toulalan, mentre que Monreal, sancionat, i Isco, lesionat, són baixes forçades. Jordi Roura diu que són baixes de jugadors importants, però que al partit d'anada tampoc hi eren Isco ni Joaquín, i igualment no van poder empatar al Camp Nou. Dels dos fitxatges que ha fet el Màlaga en aquest mercat d'hivern, el migcampista brasiler Lucas Piazón -cedit pel Chelsea- ha entrat a la convocatòria per primer cop, mentre que el defensa uruguaià Diego Lugano -cedit pel PSG- tot just va ser presentat ahir.

Un dels jugadors importants d'aquest Màlaga, el paraguaià Santa Cruz, va assegurar ahir que no creu que les dues últimes ensopegades puguin afectar anímicament el Barça, però també va recordar: "Ha quedat demostrat que el Barça és un equip que quan no està al cent per cent també té les seves limitacions i els seus problemes". Sobre això, el segon entrenador blaugrana ho té clar: "En aquests dos partits no podem reprotxar res als jugadors, i a Màlaga segur que jugarem amb la màxima intensitat. En algun moment havíem de perdre, però l'important és com reacciones després de la derrota, i no tinc cap dubte que reaccionarem bé".

stats