HOQUEI PATINS
Esports 01/06/2013

El Porto guanya el Valdagno i jugarà amb el Benfica la final de la Lliga Europea d’hoquei patins (9-7)

El conjunt amfitrió de la final a quatre i l’equip italià ofereixen un gran espectacle on s’acaben imposant els portuguesos, que buscaran sumar la tercera Copa d’Europa davant la seva afició

Jordi Graell

BarcelonaHi haurà final portuguesa a la final four de la Lliga Europea d’hoquei patins que s’està disputant aquest cap de setmana al Dragao Caixa de Porto. Després de l’eliminació del Barça en la primera semifinal a mans del Benfica, el conjunt amfitrió, el Porto, ha derrotat en un partit d’aquells que fan afició per 9-7 a un gran rival com el Valdagno italià.

Els primers deu minuts s’ha vist una gran allau ofensiva per part del Porto, i en aquest període de temps els dragoes ja han aconseguit obrir la llauna gràcies a un xut llunyà de Ricardo Barreiros i un gol de penal de Reinaldo Ventura, a més d’enviar una pilota al pal de la mà de Pedro Moreira. El Valdagno ha entrat al partit gràcies al gol del català Pedro Gil al minut 11, i poc després Carlos Nicolía ha aprofitat la desena falta dels locals per restablir les taules al marcador. Abans del descans tant un com l’altre equip han buscat amb insistència marxar amb avantatge, i finalment ho han aconseguit els homes de To Neves gràcies a una falta directa transformada per Hélder Nunes.

La segona part ha començat amb polèmica, ja que amb Nicolía al terra Pedro Moreira ha aprofitat per tornar a obrir un forat de dos gols, però llavors ha aparegut la figura del jugador portuguès del Valdagno, Sergio Silva, que amb dos gols ha tornat a empatar el partit. I després d’anar per darrere durant gairebé tot el partit, els italians semblava que donaven un cop d’efecte posant-se per davant amb el gol de Randon. Res més lluny de la realitat, ja que aquest gol ha servit per sacsejar definitivament el partit, amb intercanvis de gols constants entre els dos equips. Finalment, el Porto ha acabat sentenciant amb dos gols gairebé consecutius de Caio i Hélder Nunes que permetrà viure demà a partir de les sis de la tarda un derbi de màxima rivalitat amb el Benfica a la final de la màxima competició europea.