Primoz Roglic, virtual guanyador De la Vuelta

Festival eslovè, amb Pogacar pujant fins a la tercera posició de la general

T.p.
Primoz Roglic, virtual guanyador  De la Vuelta

BarcelonaAls 29 anys, l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) veurà com el seu nom apareix a la llista de guanyadors de la Vuelta ciclista a Espanya. Roglic afrontava la penúltima etapa, disputada entre Arenas de San Pedro i la Plataforma de Gredos, de 190,4 quilòmetres, conscient que era l’últim obstacle abans d’entrar per la porta gran a Madrid avui. Però els seus rivals a la general no van atrevir-se a desafiar-lo i van de veure, a més, com un altre eslovè, Tadej Pogacar (Emirates), protagonitzava l’atac del dia per intentar fer companyia a Roglic en el podi final.

Pogacar va sortir-se amb la seva i va fer de la Vuelta una gran festa eslovena. Amb 20 anys, va protagonitzar un atac llarg que li va permetre presentar-se en solitari a la inèdita arribada de la Plataforma de Gredos amb un coixí d’1.33 sobre un grup dirigit per Alejandro Valverde, que va aconseguir salvar la segona posició de la general, i d’1.56 sobre el colombià Nairo Quintana, que queda fora del podi en la seva última gran cursa amb l’equip Movistar. Pogacar va demostrar la fusta de què està fet guanyant la tercera etapa en aquesta edició de la Vuelta d’una forma brillant.

Roglic, guanyador virtual de la Vuelta el dia que el seu compatriota Pogacar suma un nou triomf

L’eslovè s’ha presentat en societat entrant per la porta gran, ja que mai abans un ciclista de fins a 21 anys havia guanyat tres etapes en la mateixa edició de la prova espanyola. A més, mai abans un corredor que debutava a la prova acabava al podi. En la història de les grans curses, un debutant mai ha acabat al podi al Tour; al Giro ha passat dos cops, l’últim el 2007 (Andy Schleck), i a la Vuelta aquest és el primer cop. Roglic, per la seva banda, es proclama vencedor virtual abans de l’última etapa, avui, entre Fuenlabrada i Madrid, amb un recorregut de 106,6 quilòmetres. És el seu primer gran triomf.