PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/11/2012

Pochettino: final de trajecte

L'Espanyol ha arribat a un acord per a la rescissió del contracte de Pochettino i el director esportiu Ramon Planes. Ara negocia amb Marcelino García Toral i el mexicà Javier Aguirre.

T. Padilla / N. Arroyo
3 min
UN COMIAT EMOTIU  Pochettino durant la seva última roda de premsa a Cornellà-El Prat. El tècnic argentí va contenir les llàgrimes.

BARCELONA.Mauricio Pochettino deixa de ser l'entrenador de l'Espanyol després de gairebé quatre anys al capdavant del primer equip blanc-i-blau. L'Espanyol va anunciar ahir la rescissió del contracte del tècnic i també del director esportiu Ramon Planes en la primera decisió important del nou president, Joan Collet. El president, que va comparèixer en roda de premsa amb els dos afectats, es va mostrar emocionat en acomiadar un tècnic "atípic": "És de la casa i comparteix les nostres emocions".

Però amb l'equip cuer i l'afició en peu de guerra, el president blanc-i-blau ha mogut peça i ha fet fora dos dels puntals del club les últimes temporades. "No ho considero una destitució. Fa dies que estem parlant i com que és un entrenador atípic ho hem fet amb tota la confiança i ens hem posat d'acord de pressa. És un acord entre les parts, no ho considero una destitució", va sentenciar Collet a l'estadi de Cornellà-El Prat.

L'última derrota contra el Getafe va empènyer una mica més el tècnic cap al precipici. Malgrat que la directiva sempre havia ratificat el preparador hispanoargentí, que afirmava que tenia energia per seguir, Collet es va reunir ahir amb Planes i Pochettino per acordar les condicions d'un comiat facilitat pel mateix entrenador, que va admetre que ha renunciat a cobrar l'any que li queda per contracte. Planes, per la seva banda, marxa per "coherència" en ser el gran valedor de l'entrenador.

El club ja treballa per trobar el substitut de Pochettino i ahir ja es va reunir amb Marcelino García Toral, que actualment no té equip, i el representant del mexicà Javier Aguirre. Les converses avancen de pressa i la idea del club seria poder tenir un nou tècnic a la banqueta en el partit de Copa de demà, contra el Sevilla. Ara mateix, el tècnic mexicà sembla en millor posició que no pas Marcelino. Unai Emery, que acaba de ser destituït a l'Spartak de Moscou, va ser un altre nom plantejat pel consell directiu.

Pochettino esdevé el primer tècnic que perd el càrrec aquesta temporada. L'argentí va arribar al primer equip quan encara estava viva la flama de la il·lusió per la final de la UEFA de Glasgow però es patia per no baixar. Després d'ocupar el lloc de Mané, va salvar l'equip i es va convertir en el primer entrenador del nou estadi. Però després no va aconseguir mantenir viva una flama que al final s'ha apagat del tot. Amb l'equip cuer i amb crítiques per la gestió de la plantilla els últims anys, Pochettino marxa agraït d'un club que va definir així: "Per a mi ha sigut molt important com a jugador. Ha fet de Barcelona la meva ciutat, on han crescut els meus fills. L'Espanyol també m'ha vist créixer com a entrenador. Sempre portaré això dins del meu cor. Els llaços que m'uneixen a aquest club són molt forts. He posat tota la meva capacitat al servei de l'entitat, pensant que tot aniria bé. Ja sabia que els entrenadors tenim data de caducitat, però no és el mateix saber-ho que viure-ho", va afirmar en la roda de premsa convocada a Cornellà-El Prat, on hi havia diversos jugadors del primer equip.

L'argentí va deixar clar que desitja que l'afició, "que ha patit molt en aquest temps", pugui "recuperar la il·lusió que mereix aquest club". I va afegir: "Aquest grup és fantàstic i mereix tot el suport de la gent. S'ha de generar una energia positiva per tirar endavant. I segurament vindrà algú de fora que generarà aquesta energia. L'equip té coratge per fer-ho. Ho farem".

Ramon Planes, per la seva banda, va explicar: "Ha sigut complicat dissenyar una plantilla cada estiu, però estem satisfets amb la manera com ho hem fet, amb imaginació i donant pes al planter. Aquest projecte es va iniciar amb el Mauricio i jo havia de ser honest i marxar ara que el cicle ha acabat". L'adéu de Pochettino també suposarà la marxa de l'exporter Toni Jiménez, el preparador físic Jesús Pérez i l'assistent tècnic Miguel D'Agostino.

stats