COMPETICIONS EUROPEES
Esports 29/11/2012

Platini pensa en 64 equips a la Champions

El president de la UEFA reconeix que estan debatent un possible canvi de format de la Champions. Sandro Rosell, que també creu que cal ampliar el torneig a 64 equips, va enviar la proposta a Platini.

Martí Molina
2 min
Platini pensa en 64 equips a la Champions

BARCELONA.La UEFA està estudiant la possibilitat d'augmentar els equips participants en la Lliga de Campions i passar dels 32 actuals a 64 a partir de la temporada 2015/2016. Així ho va confirmar ahir el president del màxim organisme futbolístic europeu en una entrevista al diari Ouest France . Aquesta proposta de Platini s'assembla a la que el president del Barça, Sandro Rosell, té al cap des de fa un temps. De fet, i segons ha pogut confirmar el diari ARA, el mateix Sandro Rosell ja ha parlat d'aquesta proposta amb un Platini amb qui comparteix molts idees. "Actualment estem debatent el format de les competicions europees entre el 2015 i el 2018", reconeixia Platini en l'entrevista, tot i que l'exjugador francès explicava que encara "no hi ha res en ferm" i que la decisió definitiva "es prendrà durant el 2014".

Aquest canvi de competició també afectaria l'Europa League. De fet, els mitjans francesos especulaven ahir que aquest torneig -creat el 2010 com a hereu de l'antiga UEFA- desapareixeria. Així, la Champions passaria a ser l'única gran competició continental de clubs. De totes maneres, Michel Platini no va voler afirmar ni desmentir cap d'aquestes especulacions.

La proposta de Platini per actualitzar el format de competició de la Champions s'assembla molt a la de Sandro Rosell. Segons va transcendir a principis de novembre el president blaugrana també aposta per doblar el nombre d'equips participants a la Lliga de Campions i contrarestar aquest augment dels partits internacionals reduint el nombre d'equips a la Primera Divisió -que passaria de 20 a 16-. Rosell també pensava en la possibilitat que els 8 primers de la Lliga vagin a la Champions -els sis primers de manera directa i els dos següents disputant la ronda prèvia-. La proposta del president del Barça també preveia que els equips que quedessin entre la novena i la dotzena posició juguessin l'Europa League i que els quatre últims perdessin la categoria -l'últim de manera matemàtica i els altres tres en format de play-off .

Tanmateix, i segons el diari alemany Bild , en el cas que s'ampliés el nombre de participants a la Champions les principals lligues europees -la lliga espanyola, la Premier anglesa, la Serie A italiana i la Bundesliga alemanya- tindrien un màxim de sis representants.

Futbol sense tecnologia

A banda d'aquest possible canvi de competició, Michel Platini també va reafirmar-se en la seva decisió de no incloure la tecnologia al futbol i, en especial, de mantenir els àrbitres de porteria en lloc de l'arbitratge de vídeo que proposa Joseph Blatter, el president de la FIFA. "Blatter diu que cinc àrbitres són molt cars. En competicions UEFA tenim 78 estadis, i si hem de posar aquesta tecnologia a cada porteria, ens costaria 32 milions d'euros el primer any i 54 milions els cinc anys següents. En canvi, els àrbitres costen 2,3 milions anuals. El càlcul es fa de seguida", deia Platini, que només es plantejava la possibilitat d'ajudar els àrbitres assistents en els fores de joc, la jugada que considera "més difícil de veure" per a ells.

stats