Publicitat
Publicitat

CAS PISTORIUS

Pistorius va voler quedar amb la família de la seva nòvia abans del judici

La mare de Reeva Steenkamp ha explicat que "no estaven preparats" per citar-se amb l'atleta

L'atleta sud-africà Oscar Pistorius va voler reunir-se amb la família de la seva nòvia, Reeva Steenkamp, abans del judici que s'està duent a terme contra el velocista pel seu assassinat, però els familiars de la model van rebutjar la trobada al·legant "no estar preparats".

Així ho ha indicat el fiscal, Gerrie Nel, en llegir durant la vista celebrada al Tribunal Superior de Pretòria un missatge de text de June, la mare de la model assassinada la nit del 14 de febrer de 2013. Nel ha llegit el missatge directament del seu telèfon, després d'haver interrogat Pistorius sobre per què només es va disculpar davant els Steenkamp en públic.

Dilluns passat, a l'inici del seu testimoni en el judici, l'atleta va demanar disculpes per haver matat a trets la seva nòvia i va repassar els problemes familiars de la seva infantesa, les dificultats que té per la seva discapacitat i els robatoris i incidents violents que ha patit. Al començament d'aquesta sessió, Nel ha fet "constar en acta" a petició de la mare de la víctima que Pistorius havia sol·licitat reunir-se amb els Steenkamp abans del judici.

June Steenkamp ha acudit regularment al Tribunal Superior de Pretòria des que arrenqués el passat 3 de març el judici a Pistorius, acusat de l'assassinat de la seva parella la matinada de Sant Valentí de 2013 a la casa del velocista a la capital de Sud-àfrica. Membres de la família Pistorius han saludat a la sala a June, qui fa unes setmanes va rebre també una nota de condol de la germana de l'atleta, Aimee. Pistorius ha confessat haver tirotejat la seva nòvia a la nit del crim al confondre-la amb un intrús.

Per contra, el fiscal sosté que l'acusat va disparar a matar Steenkamp –qui va morir en rebre els trets a l'interior del bany del dormitori de la parella, on es trobava amb la porta tancada- després d'una discussió. "Per què no es va assegurar que la seva parella estava bé abans d'obrir foc?", ha preguntat Nel a Pistorius, que assegura que va agafar la pistola i va obrir foc a través de la porta tancada del bany en escoltar un soroll al seu interior, que creia provocat per un lladre.

Segons ha relatat durant el judici, el corredor es va aixecar per portar uns ventiladors al dormitori i tancar les cortines del balcó a l'habitació, just quan va sentir uns sorolls que li van fer pensar que hi havia un intrús a la casa, encara que en realitat es tractava de la seva nòvia. Alarmat pel soroll, Pistorius es va girar per tornar a agafar una pistola que tenia al costat del llit, sense advertir si Steenkamp estava o no al llit perquè estava fosc. El velocista ha assegurat al fiscal que pensava que Steenkamp seguia al dormint quan va agafar la pistola. "Volia interposar-me entre el perill que vaig percebre la meva parella", ha assenyalat Pistorius.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF