Publicitat
Publicitat

CAS PISTORIUS

Pistorius acusa la policia d'alterar les proves

L'atleta diu que els pèrits policials van moure un ventilador de lloc i el fiscal l'acusa de dir mentides

L'atleta sud-africà Oscar Pistorius ha assegurat aquest dijous, en el judici contra ell per l'assassinat de la seva nòvia, que la policia va canviar objectes de lloc en el seu dormitori abans de fer les fotografies utilitzades com a prova en el cas i que contradiuen la seva versió dels fets.

Pistorius ha tornat a testificar aquest dijous davant el tribunal de Pretòria, on el fiscal l'ha acusat de mentir sobre l'assassinat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. L'atleta paralímpic ha assegurat que la policia va canviar la situació d'un ventilador per posar-lo davant de la porta del balcó del dormitori, en lloc de ser a l'interior de l'habitació –on el velocista diu que l'havia deixat–, quan els pèrits classificaven les proves després del crim.

Segons ha relatat l'acusat, ell es va aixecar per portar uns ventiladors al dormitori, en va col·locar un costat del balcó i va passar les cortines, just quan va sentir uns sorolls que el van fer pensar que hi havia un intrús a la casa, encara que en realitat es tractava de la seva xicota, que era al bany.

Alarmat pel soroll, després de passar les cortines, Pistorius es va girar per agafar una arma que tenia al costat del llit, sense advertir si Steenkamp era o no al llit perquè estava fosc. Més tard, quan va descobrir el cos de la seva xicota tirotejat per ell a través de la porta del bany, l'atleta va tornar al balcó a demanar ajuda, d'acord amb la seva versió.

La posició en què va ser fotografiat el ventilador per la policia, segons Pistorius, hauria impedit a l'acusat sortir al balcó a demanar ajuda després de la mort de la model, com ell ha relatat.

El fiscal, Gerrie Nel, ha replicat que "precisament per això" mantenia que la versió de l'acusat era "mentida", convençut que la policia no va canviar el ventilador de lloc. No obstant això, pèrits policials han acceptat haver canviat alguns objectes de lloc durant l'interrogatori de l'advocat de la defensa, Barry Roux.

El fiscal ha argumentat que la xicota de Pistorius va sortir corrents per refugiar-se al bany després d'una discussió amb l'atleta. Diversos testimonis de l'acusació asseguren haver escoltat una discussió irada i els crits de terror de Steenkamp.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF