EL RETORN DEL CENTRAL
Esports 25/09/2011

Piqué torna a jugar i Guardiola ja té tots els defenses disponibles

Albert Solé

Barcelona.Gerard Piqué va tornar a disputar un partit després d'un mes lesionat. Ahir va sortir a la gespa en el minut 53 del partit després que tot just divendres hagués rebut l'alta mèdica. El defensa central del Barça es va lesionar el 23 d'agost, en un entrenament només dos dies abans de la final de la Supercopa d'Europa, quan Puyol encara no s'havia recuperat. Piqué es va fer un trencament fibril·lar al bessó de la cama esquerra i el pronòstic va ser de tres setmanes de baixa, però al final han sigut 30 dies exactes, ja que l'alta la va rebre el 23 de setembre. Amb la tornada de Piqué i la de Puyol fa uns dies, Pep Guardiola tindrà un beneït problema: si manté el 3-4-3 com a sistema d'aquesta temporada, quin dels dos serà el titular al centre de la defensa? ¿I Mascherano, que ho ha fet tan bé suplint les baixes de tots dos mentre no han estat disponibles?

Gerard Piqué va sortir a la gespa substituint Busquets, en un canvi natural. El de Badia havia baixat a fer de parella de centrals amb Mascherano a l'inici de la segona part perquè Guardiola havia decidit canviar el sistema de joc, ja que Gregorio Manzano també havia can viat el seu dibuix amb l'entrada de Salvio i Arda en la represa per mirar de reaccionar al 3-0 de la primera part. Quan l'Atlètic de Madrid va passar a jugar amb dos extrems purs per mirar de trobar forats a l'esquena de la defensa de tres homes, Guardiola va fer baixar Busquets per jugar amb quatre. I és aquí quan va entrar Piqué, per acumular minuts de joc i per donar més seguretat a la defensa de quatre amb un central nat.

Amb el 3-0 al marcador quan va entrar al camp, tot i els esforços de l'Atlètic de Madrid per reaccionar a la pallissa que li estava clavant el Barça, Piqué no va patir gaire en la seva posició per mantenir la porteria de Víctor Valdés a zero, i, d'aquesta manera, va poder acumular quilòmetres a les cames per posar-se a to.