Esports 17/02/2011

Sense Piqué, un altre invent en defensa?

Gerard Piqué estarà sancionat per al partit de tornada i, sense saber encara si Puyol hi arribarà a temps, Guardiola podria fer jugar Abidal i Busquets de centrals, o bé el francès amb Gaby Milito.

Albert Solé
2 min
Gerard Piqué salta amb Van Persie per una pilota.

Barcelona.Gerard Piqué va veure ahir la tercera targeta groga d'aquesta edició de la Lliga de Campions, cosa que l'obligarà a descansar en el partit de tornada per sanció. Si no fos perquè Carles Puyol encara no té data de retorn per les seves molèsties al genoll, la seva baixa no seria un maldecap tan gran per a Pep Guardiola de cara a aquest partit.

El 8 de març l'Arsenal visitarà el Camp Nou per al partit de tornada dels vuitens de final i, en funció de si el capità blaugrana hi arriba a temps, el tècnic de Santpedor haurà de jugar amb una parella de centrals o una altra. El que sembla clar és que Eric Abidal tornarà a ser un dels centrals de l'equip, una opció que a mesura que acumula partits està deixant de ser una solució d'urgència per ser una alternativa més segura. L'acompanyant del francès pot ser Puyol si hi arriba a temps o bé seran Busquets i Milito.

Si és Busquets l'escollit -Guardiola ha donat senyals durant aquesta temporada que prefereix el de Badia abans que l'argentí-, la parella de centrals seria totalment inèdita i amb dos jugadors fora de la seva posició natural. A més, perdria Busquets en la feina de contenció al mig del camp, que ahir va ser espectacular. Si és Gaby Milito l'opció de Guardiola per acompanyar Abidal, el tècnic optarà per l'experiència de l'argentí i per l'únic defensa central natural que tindrà disponible.

Piqué, un altre cop sancionat

Si no passa res durant aquestes tres setmanes que falten per al partit de tornada dels vuitens, Cesc Fàbregas sí que podrà jugar al Camp Nou -cosa que no ha fet mai encara-, ja que l'any passat en la tornada dels quarts no ho va poder fer per lesió. En canvi, Gerard Piqué sí que es tornarà a perdre aquest partit, ja que l'any passat també va estar sancionat, igual que aquest cop. La curiositat és que Carles Puyol tampoc va poder jugar la tornada del quarts contra l'Arsenal perquè també havia vist la tercera groga a l'Emirates.

Milito i Márquez

Sense Piqué ni Puyol, la temporada passada la parella de centrals la van formar dos suplents, Gaby Milito i Rafa Márquez. L'argentí no feia gaire que havia sortit de la seva llarga lesió -havia tornat al gener en aquell partit de Copa amb el Sevilla nefast- i no estava en el seu millor moment. I el central mexicà també havia perdut la titularitat el curs anterior, el del triplet, en favor d'un Piqué immens, i ja no era el kaiser que havia sigut anys enrere. En aquell partit de tornada de quarts el Barça venia d'un 2-2 a Londres, però la defensa Milito-Márquez no va haver de patir gens perquè un tal Leo Messi va decidir fer un dels partits més grans de la seva història al Barça i va resoldre l'eliminatòria amb quatre gols.

stats