BARÇA
Esports 29/11/2012

La Pilota d'Or espera guanyador

Avui se sabrà qui són els tres finalistes que opten a guanyar la Pilota d'Or. Messi i Cristiano Ronaldo són els principals favorits, però Xavi, Iniesta, Casillas i Falcao també podrien ser candidats al premi.

Albert Vilardaga
2 min
Xavi Hernández és un dels jugadors del Barça que aspira a ser entre els tres finalistes de la Pilota d'Or.

BARCELONA.La FIFA i la revista France Football faran oficial avui, en una gala celebrada a Sao Paulo, els tres finalistes a la Pilota d'Or (14.00 h). Leo Messi, el guanyador del trofeu en les últimes dues edicions, i Cristiano Ronaldo, que espera superar el davanter argentí, són els grans favorits i es dóna per fet que seran a la final, però la tercera posició es manté oberta.

El triomf de la selecció espanyola a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna podria fer que algun dels seus components es fes un lloc a la final, sobretot un dels migcampistes del Barça, Xavi o Iniesta, o el porter del Madrid, Iker Casillas. Un altre gran favorit per ocupar aquesta tercera plaça és el davanter de l'Atlètic de Madrid Radamel Falcao, que la temporada passada va marcar 24 gols a la Lliga i va guanyar l'Europa League, i que aquesta ha començat amb molta força: ha marcat 11 gols en 13 jornades a la Lliga, ha situat el seu equip en segona posició, a només tres punts del Barça, i amb la seva selecció ocupa provisionalment la tercera posició, cosa que li permetria jugar el Mundial del 2014, i hi ha contribuït marcant 5 gols en 6 partits. Neymar, que és l'únic dels candidats que no juga a Europa, també podria colar-se entre els tres finalistes a la Pilota d'Or. Tots tres han estat escollits amb els vots de periodistes, entrenadors i capitans de les seleccions nacionals sobre la llista dels 23 candidats.

Durant la gala també se sabrà qui són els candidats al premi de millor entrenador de l'any, entre els quals destaquen Josep Guardiola, José Mourinho i el seleccionador espanyol, Vicente Del Bosque. L'últim campió de la Lliga de Campions amb el Chelsea, Roberto Di Matteo, o el subcampió de la competició, Jupp Heynckes, també són candidats a finalistes.

Els vencedors aposten per Messi

La revista France Football va publicar una enquesta entre 14 guanyadors del premi en anys anteriors i han coincidit a assenyalar Leo Messi com el principal favorit.

La meitat dels consultats, Kopa, Luis Suárez, Keegan, Rumenigge, Van Basten, Sammer i Xevtxenko, aposten que Messi es mereix reeditar el galardó, mentre que Kaká, Gianni Rivera i Beckenbauer aposten per Cristiano Ronaldo. D'altres, com Cannavaro, creuen que el premi l'hauria de guanyar o Iniesta o Pirlo, mentre que Di Stéfano i Figo s'han abstingut.

stats