Esports 11/02/2013

Pete Mickeal, un MVP sense oferta de renovació

à.g.
2 min

BarcelonaJoan Carles Navarro, capità del Barça Regal, va aixecar ahir el seu sisè trofeu de la Copa del Rei, però curiosament l'escorta no ha aconseguit mai una distinció de millor jugador (MVP), que ahir va anar a parar a mans de Pete Mickeal. L'aler va completar amb 14 punts contra el València Basket un torneig que va començar amb una exhibició contra el Reial Madrid.

"MV Pete, MV Pete" acostumen a cridar els aficionats del Palau Blaugrana, que saben quina és la incidència devastadora de Pete Mickeal té quan hi ha un títol en joc. El nord-americà mai falla els dies claus i ahir ho va tornar a demostrar. Quan caminava cap a la sala de premsa, el jugador es va trobar amb una imatge seva que penjava al passadís del Fernando Buesa Arena, una foto de quan jugava al Baskonia.

"Estic content perquè som un gran equip. Som un equip que cada dia a l'entrenament lluita i treballa molt, i gràcies a aquesta feina, podem viure aquest moment", va dir Pete Mickeal, que va rebre més vots dels periodistes que Ante Tomic. "La ciutat de Vitòria i aquesta pista són molt especials per a mi, ja que aquí vaig viure la meva primera final l'any 2009", va afegir.

Pete Mickeal acaba contracte aquest estiu i el club blaugrana encara no li ha fet cap oferta de renovació. En canvi, els Oklahoma City Thunder s'han interessat molt per la seva situació. Sam Presti, el mànager general de la franquícia de la NBA, es va reunir fa uns dies amb els representants del jugador i Johnny Rogers i Will Dawkins van seguir de prop les seves evolucions a Vitòria.

"El que mola és guanyar, la sensació del triomf és increïble, però les victòries són efímeres", va explicar Xavi Pascual. L'entrenador i Joan Creus, el secretari tècnic, surten reforçats de la Copa del Rei. "Ens ha costat trobar l'equilibri perquè teníem alguns jugadors nous. No ho hem tingut fàcil per ser estables", va afegir.

"L'equip estava convençut de les seves possibilitats i ens vam preparar bé per disputar aquesta competició, que ha sigut un torneig exquisit. Hem estat tàcticament extraordinaris i hem guanyat dos partits sense un bon percentatge en tirs de tres punts", va afirmar Xavi Pascual.

Joan Carles Navarro va celebrar el triomf de l'equip: "M'he trobat còmode al camp, tot i que no he pogut aportar gaires coses. Hem fet un bon campionat i aquesta victòria segur que ens reforçarà per al que queda de Lliga Endesa", va assegurar el capità, que va ser felicitat per Sandro Rosell, el president del Barça.

Velimir Perasovic, per la seva banda, no va posar cap excusa a la derrota d'ahir.

stats