MUNDIAL DE NATACIÓ
Esports 26/07/2011

De Pequín a Londres passant per Xangai

El Mundial de natació de Xangai arriba a la recta final amb les proves preferides de Michael Phelps. Tanmateix, el nedador afronta el campionat com un pas més en la seva preparació per a Londres 2012.

Martí Molina
2 min
De Pequín a Londres passant per Xangai

Barcelona.Després de debutar als Mundials de natació de Xangai amb un bronze a la prova dels 4x100 lliures, Michael Phelps disputa avui la seva segona final -dels 200 lliures-, on espera penjar-se, aquest cop sí, la medalla d'or. Però no serà una empresa fàcil per al nord-americà. I és que després de meravellar el món als Jocs de Pequín del 2008, fent 8 ors i superant el rècord del seu compatriota Mark Spitz, el nedador va abandonar la seva preparació física, i no ha estat fins a aquest desembre que ha tornat als entrenaments.

Alguns mitjans nord-americans asseguraven que Phelps havia estat fins a tres mesos sense entrenar-se. Tota una eternitat a l'esport d'elit. Durant aquell temps, el nedador es va engreixar considerablement, i molts van arribar a posar en dubte que mai pogués tornar a ser el d'abans. A més, el tauró de Baltimore va ser caçat mentre fumava marihuana, i la seva fotografia es va distribuir per tot el món. Un fet que li va suposar una sanció per part de la Federació Internacional de Natació i que algunes marques -com Kellogg's- deixessin de patrocinar-lo.

Amb l'objectiu d'acabar amb tot aquest calvari, el nedador tornava als entrenaments aquest mes de desembre, i començava una cursa contrarellotge per posar-se a punt. Tanmateix, l'objectiu de Phelps no era pas arribar al 100% en aquest Mundial de natació, sinó "estar a punt per a la pròxima cita olímpica de Londres 2012", com ha reconegut el seu entrenador, Bob Bowman. A la capital britànica el nedador disputarà les últimes proves abans d'anunciar la seva retirada.

Michael Phelps arriba a Xangai sense estar al màxim nivell, però com explica Fernando Ibáñez, "en el seu cas, estant al 90% també pot aspirar a ser campió del món". I és que, com recorda el director tècnic de la Federació Catalana de Natació, Phelps és "un especialista en les proves de papallona i estils". Precisament les disciplines que es disputaran en aquesta última setmana de competició a Xangai.

stats